Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

«161 νεκροί» Γιλντιρίμ: Γιορτή της δημοκρατίας η 15η Ιουλίου - Συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν


Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτηρίζοντας προδότες όσους πραγματοποίησαν το πραξικόπημα ενώ συνεχάρη πολλές φορές τον κόσμο που βγήκε στο δρόμο και αγωνίστηκε εναντίον των πραξικοπηματιών.
yilditi
Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ:
Αγαπητοί κύριοι και αγαπητοί συμπατριώτες μου την 15η Ιουλίου η τουρκική δημοκρατία κηλιδώθηκε. Το απόγευμα υπήρξε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και υπήρξε ένα πολύ καλά οργανωμένο κίνημα το οποίο έδειξε τα δόντια του. Μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε την τρομοκρατική οργάνωση που οργάνωσε αυτό το πραξικόπημα. Μέλημά μας είναι να κρατήσουμε γερό το τουρκικό έθνος.
Η σκέψη μου είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζω ο παντοδύναμος να αναπαύσει τις ψυχές τους εν ειρήνη. Υπήρξε όντως μία εξέγερση εχτές στην Τουρκία και ειδικότερα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
Δεν ήταν όμως μία εξέγερση που απηχούσε την βούληση του τουρκικού λαού.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τους στρατηγούς του στρατού μας οι οποίοι όρθωσαν το ανάστημά τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες αλλά και τα μέλη του κοινοβουλίου.
Ένα είναι σίγουρο, αυτό το γεγονός έδειξε ότι ο τουρκικός λαός ενώπιον της δημοκρατίας έχει μια εξαιρετική πείρα και αυτή η σταθερότητα της τουρκικής κυβέρνησης είναι εξόχως σημαντική για ολόκληρο το έθνος.
Όλος ο κόσμος είδε ότι υπήρχαν απλοί πολίτες στο δρόμο που προστάτευσαν τη δημοκρατία.
Υπήρχαν χώρες που επικοινώνησαν με εμάς και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτές τις χώρες που επικοινώνησαν με εμάς.
Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη και θα έρθει από τη δικαιοσύνη. Πιστεύω ακράδαντα ότι το εν λόγω περιστατικό κατέδειξε ότι έχουμε μεγάλη ανθεκτικότητα.
Η Τουρκία θα βγει περισσότερο ενισχυμένη από αυτή την εξέγερση. Κανένας δεν μπορεί να ξεγελάσει τους Τούρκους πολίτες. Οι πολίτες υποστηρίζουν την κυβέρνησή τους και εκείνοι οι οποίοι πυροβόλησαν ενάντια σε αθώους πολίτες είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες.
Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ αυτό το γεγονός. Εκείνοι οι οποίοι αντιστάθηκαν τα τανκς και θυσίασαν ακόμα και για λίγο τη δική τους ελευθερία προς όφελος της χώρας τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Δυστυχώς αυτή η εξέγερση δεν διεκόπη ομαλά όμως παρά τις απώλειες προσπαθήσαμε να μειώσουμε τον αντίκτυπο στο ελάχιστο.
Υπήρχαν γύρω στους 300 στρατιώτες όπως και κάποιοι εκ των υψηλόβαθμων στελεχών του στρατού. Η κυβέρνηση αναχαίτισε αυτήν την εξέγερση και ο πρόεδρός μας μαζί φυσικά με ολόκληρη τη χώρα μπόρεσαν να διατηρήσουν την ενότητα της χώρας.
Αυτό το έθνος έχει επιτύχει πάρα πολλά έως τώρα και γι' αυτό πέτυχε χτες το βράδυ.
Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και όλες τις οργανώσεις οι οποίες προς τιμήν τους στάθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης και της νόμιμης ηγεσίας.
Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων όλοι κατορθώσαμε να συνασπιστούμε για το καλό της Τουρκίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου γιατί ενήργησαν προς όφελος της χώρας.
Ελπίζω ότι τώρα θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα από αυτή τη στιγμή και μετά. Εμείς θα εφαρμόσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα συνεχίσουμε το μονοπάτι μας με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Η γιορτή της δημοκρατίας είναι η 15η Ιουλίου και συγχαίρω τον λαό μας για όλη την προσπάθεια. Περιμένω οι άνθρωποι να επανέλθουν στην κανονικότητά τους.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: