Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Στα κρατητήρια του Ολυμπιακού χωριού οι 8 Τούρκοι...


stin-athina-fernoun-tous-oktw-tourkous-stratiwtikous
Στην Αθήνα έφτασαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη..
γειτονική χώρα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Οι "8" οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό χωριό.

Η μεταγωγή τους στην πρωτεύουσα ξεκίνησε το πρωί, μετά και τη χθεσινή καταδίκη τους σε δυο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι οι οκτώ Τούρκοι θα μεταφέρονταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Άλλες πηγές έλεγαν ότι δεν ήταν απίθανη η μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ. Την ίδια ώρα, όμως κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην μεταφέρονταν στην Αθήνα αλλά σε άλλη πόλη, για παράδειγμα κάπου στην κεντρική Ελλάδα. Το επιχείρημα για την μεταφορά τους σε άλλη πόλη ήταν ότι στην πρωτεύουσα ήταν πιθανό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για χορήγηση ασύλου. Έτσι οι συλληφθέντες γύρισαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εν αναμονή της απόφασης της Ύπατης Αρμοστείας για χορήγηση ασύλου. 

«Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν στις 9 το πρωί τους πήραν και τους οκτώ και τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από τις υπηρεσίες, ποιοι τον μεταφέρουν, πού ακριβώς τους πάνε και για ποιον λόγο», κατήγγειλε στο protothema.gr η κυρία Ίλια Μαρινάκη, η δικηγόρων των 4, η οποία ενημερώθηκε το μεσημέρι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά των κρατουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι και το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή η τοποθεσία στην οποία θα οδηγούνταν. Οι Τούρκοι θα μεταφερθούν σε κρατητήρια της Δυτικής Αττικής...

thetoc.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: