Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Διαδηλώνοντας για το ΟΧΙ...


Δείτε φωτογραφίες από τις σημερινές συγκεντρώσεις...

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και κόμματα της αριστεράς με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα. 

Προηγήθηκε...
συλλαλητήριο στο Σύνταγμα της ΑΔΕΔΥ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του 'όχι' ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα. Στην επέτειο του δημοψηφίσματος θα είμαστε ξανά στο Σύνταγμα για να δείξουμε ότι η δύναμη των εργαζομένων δεν ανακόπηκε" τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι "μετέτρεψε το λαϊκό 'όχι' σε ένα ταπεινωτικό 'ναι' σε όλα"».
«Κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας υπέγραψε και ψήφισε μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια, ψήφισε τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας, το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής κοινωνικών δαπανών, μισθών και συντάξεων» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει:

Μπροστά στη 'δεύτερη αξιολόγηση' ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με το νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία.

Στο δικό της κάλεσμα στη συγκέντρωση του Συντάγματος, η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι το «όχι» είναι όσο ποτέ επίκαιρο και «μας ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και προοδευτική, χωρίς λιτότητα και μνημόνια»...
Δεν υπάρχουν σχόλια: