Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Στρατηγικός νους με όραμα...


Ολα τα μέλη του Δ.Σ. σηκώθηκαν όρθια και χειροκροτούσαν παρατεταμένα τον Μιχάλη Σάλλα, τον άνθρωπο που μετέτρεψε την Τραπεζα Πειραιώς στην μεγαλύτερη τραπεζα της χώρας, με μερίδιο αγοράς 30%...
"Πήρε ενα μαγαζάκι και το έφερε στην κορυφή του τραπεζικού συστήματος της χώρας", λέει για τον Σάλλα, κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος. 
Ο πρόεδρος της Πειραιώς παραιτήθηκε χθες βάζοντας το...

συμφέρον της τραπεζας και των εργαζομένων, πάνω από το προσωπικό του συμφέρον.
Μετά από 25 χρόνια στο τιμόνι της Πειραιώς, ο Σάλλας αφήνει μια τράπεζα θωρακισμένη με μερίδιο αγοράς 30%, από το 0,1 που την είχε παραλάβει.
Ο Σάλλας, όπως επισημαίνουν οικονομικοί παρατηρητές, με την παραίτηση του (που έγινε σε ένα κλίμα φόρτισης, καθώς ολα τα μέλη του ΔΣ σηκώθηκαν όρθια και τον χειροκροτούσαν παρατεταμένα), αποδείχθηκε θεσμικός και σημείο αναφοράς στον κλάδο .
Τα οικονομικά φύλλα αναφέρονται σήμερα σ' αυτόν με ιδιαίτερα θερμά λόγια. "Διορατικός", "στρατηγικός νους με όραμα για την Οικονομία".
Κορυφαία στελέχη του ελληνικού τραπεζικού συστηματος - που μίλησαν στην εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ, αναγνωρίζουν στο πρώσοπο του Μιχάλη Σάλλα, όραμα, ζυγισμένες και καλά σχεδιασμένες κινήσεις, αλλά και την συμβολή του στη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών στα χρόνια της κρίσης, με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων και της ελληνικής Οικονομίας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: