Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Τον Σεπτέμβριο οι περικοπές των επικουρικών...


Συνταξιούχοι
Από τον Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο, θα γίνει ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης (0,45%), σύμφωνα με τον...
Τάσο Πετρόπουλο.

Στη Διαρκή Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα τηρηθεί απαρεγκλήτως, το όριο των 1.300 ευρώ που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις μελών της Επιτροπής, ότι με την περικοπή του ΕΚΑΣ επλήγησαν εισοδήματα μικρότερα του αθροίσματος των 1.300 ευρώ μεικτά για κύρια και επικουρική σύνταξη, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το ΕΚΑΣ είναι επίδομα και όχι σύνταξη.

Συνεχίζοντας προανήγγειλε την έκδοση της προσωρινής σύνταξης σε δυο μήνες, εκφράζοντας παράλληλα τηνπεποίθηση, πως όταν ολοκληρωθεί το νέο σύστημα υπολογισμού, η κύρια σύνταξη θα εκδίδεται στο σύνολό της σε ένα μήνα.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής την οποία χαρακτήρισε «τεράστια», και πρόσθεσε, ότι ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ ετησίως και αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των ασφαλισμένων της χώρας.

Ανέφερε επίσης, ότι έως το τέλος του έτους θα αποδοθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, περίπου 460 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από εισφορές περίθαλψης που είχαν παρακρατήσει τα ταμεία προκειμένου να καταβάλουν τις συντάξεις.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι οι αγρότες εντάσσονται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα από την 1/1/2017 και κατά συνέπεια, δεν θίγονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του έτους.

Ένταση Πετρόπουλου - Κατσώτη

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε μεταξύ του Τάσου Πετρόπουλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, με αφορμή αναφορά του πρώτου στην κυβερνητική πρόταση, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ο υφυπουργός Εργασίας κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στην απλή αναλογική και να «ενώσουν το λαό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αντέδρασε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση λέει ψέματα», διότι δεν πρόκειται για απλή αναλογική και πρόσθεσε ότι «παίζει την αξιοπιστία της κορώνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: