Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Έρωτας, επιστήμη και μετάλλια...


Είναι από χθες τα ξημερώματα το χρυσό κορίτσι στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η μόλις 26 χρονών Κατερίνα Στεφανίδη έκανε την Ελλάδα διάσημη στα πέρατα του κόσμου με το χρυσό μετάλλιο που κοσμεί πλέον το στήθος της. 

Η...
Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα, και φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα. 

Η Ολυμπιονίκης ήταν από μικρή... πρωταθλήτρια, καθώς έσπασε τα Εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006. 
Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της ενώ έσπασε και το Παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18) με άλμα στα 4,37 μ. Η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήτανε στα 15 της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Μαρακές όπου και κέρδισε με 4,30. Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ. Το 2008 κέρδισε το χάλκινο με 4,25μ στο World Junior Championship στο Μπίντκος της Πολωνίας. 

Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. 

Σε ηλικία 19 ετών ξεκινά να σπουδάζει Βιολογία, παράλληλα με τις συνεχείς προπονήσεις. 

To 2011, ήταν δεύτερη στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα (NCAA) κλειστού στίβου, με 4,40. Την ίδια χρονιά υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Pac-10 με ένα άλμα στα 4,28μ ενώ ήταν τρίτη στo Αμερικάνικο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου (NCAA) με 4.40 μ.Ήτανε δεύτερη στους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Οστράβα και τρίτη στην Πανεπιστημιάδα στο Σεντζέν, στην Κίνα με ισοφάριση του προσωπικού της ρεκό στα 4.45μ. Στη πρώτη της χρονιά σαν ενήλικας η Στεφανίδη έφτασε την τρίτη θέση στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα (NCAA) κλειστού στίβου (4.35).

Το 2012 έγινε ξανά πρωταθλήτρια στο Pac-12, που έγινε στο Όρεγκον με επίδοση 4,48μ. Ένα μήνα αργότερα έγινε πρωταθλήτρια στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στο Ντές Μοινες, στην Αιόβα με 4.45μ. Το ρεκόρ της σαιζόν έγινε στο Λίβερμορ της Καλιφόρνια με 4,51μ και επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2012, που είναι και το εθνικό ρεκόρ της Ελλάδος για κάτω των 23 ετών.

Το 2014 αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ο γάμος με τον Μιτς 

Η Στεφανίδη γνωρίστηκε με τον Μιτς Κρίερ, όταν είχε πάει σε αγώνες στην Αριζόνα και το 2015 παντρεύτηκαν. Οι δύο τους είναι αχώριστοι και περνούν μάλιστα τα καλοκαίρια τους στην Ελλάδα, καθώς η αθλήτρια έχει μεταδώσει την αγάπη της για την χώρα μας στον σύζυγό της.
Η ίδια παραδέχεται ότι ο Μιτς είναι αυτός που την βοήθησε να κυνηγήσει όλους τους στόχους της στη ζωή. 

Οι σπουδές

Στην παρούσα φάση, οι σπουδές της Κατερίνας έχουν μείνει πίσω, ωστόσο, η ίδια υποσχέθηκε να επανέλθει για να συνεχίσει το διδακτορικό της στην Νευροψυχολογία και να συνεχίσει την θητεία της ως βοηθός καθηγητή στην Αριζόνα.

Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας της Dr Τζίν Α. Μπρούερ και προπονείται υπο την καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη Νίκ Χάισονγκ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: