Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

«Κόπηκε» το Epsilon Οκτώ τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες


Οκτώ θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες.
master
Δεκτή, αν και εκπρόθεσμη έγινε η εγγυητική επιστολή του Χρ. Καλογρίτσα. Εκτός διαγωνισμού ο επιχειρηματίας Βρυώνης του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα, αν και εκπρόθεσμη, έγινε δεκτή από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, παρά το ότι υπήρξαν ενστάσεις για ζητήματα νομιμότητας.
Η  Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αποφάσισε να απορρίψει την εγγυητική επιστολή του κ. Βρυώνη, η οποία θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος, καθώς εμφάνισε εγγυητική επιστολή τράπεζας από το Χονγκ-Κόνγκ, με την οποία μάλιστα το αναγραφόμενο ποσό δεσμεύεται μόλις για 36 ημέρες, αντί για 360 ημέρες, όπως ρητώς αναγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, oι εγγυητικές επιστολές των ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, DMI (συμφερόντων Σαββίδη), Τ.Π.Κ (συμφερόντων Καλογρίτσα), ITV (κυπριακών συμφερόντων) και ΑΛΕΡ ΕΓΚΟ (συμφερόντων Μαρινάκη) «είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις
Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια η υποψηφιότητα του Epsilon κόβεται τελικά γιατί δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις από το νόμο.
«Η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη», αναφέρεται στη Διαύγεια.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: