Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Γιορτή πυροτεχνημάτων Εικόνες από την υποδοχή του 2017 στον πλανήτη


Εικόνες από την υποδοχή του 2017 στον πλανήτη
Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης της Αθήνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα με φόντο τα πλέον εμβληματικά κτίρια και μνημεία του πλανήτη.

Στην Times Square της Νέας Υόρκης είχαν από νωρίς μαζευτεί εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως τουρίστες, όπως συνηθίζεται. Τον κόσμο αποζημίωσε με τη φωνή της η Μαράια Κάρεϊ, ενώ παρών και ο δήμαρχος Ντε Μπλάζιο.
20 φωτογραφίες

Στο Παρίσι, μετά την Πρωτοχρονιά του 2016 που είχε πένθιμη ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για τα θεάματα πυροτεχνημάτων και ήχου και φωτός που ήταν αφιερωμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, τους οποίους δικεδικεί η γαλλική πρωτεύουσα.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τη μάστιγα της τρομοκρατίας» είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στις τηλεοπτικές ευχές του για τη νέα χρονιά.

«Ήρεμο σε γενικές γραμμές» ήταν το μεγαλύτερο υπαίθριο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Ευρώπης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου, το οποίο έγινε στις 3 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2017.

Μπορεί η προσέλευση να ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές, αλλά, όπως αποδείχτηκε, οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θέλησαν να παραιτηθούν από τη συμμετοχή τους στο πολύχρωμο και γιγαντιαίο πάρτι γύρω από την Πύλη του Βραδενβούργου.

Στη Μόσχα, η Κόκκινη Πλατεία ήταν κλειστή για το κοινό και η πρόσβαση είχε περιοριστεί σε 6.000 προσκεκλημένους. Οι «δυσκολίες» του 2016 «μας επέτρεψαν να ενωθούμε» τόνισε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις ευχές του.

Στη Λευκωσία, πολλές δεκάδες άνθρωποι επωφελήθηκαν από τη διαφορά της ώρας ανάμεσα στο κατεχόμενο βόρειο και το νότιο τμήμα του νησιού για να γιορτάσουν δύο φορές την έλευση του 2017.

Με 3.000 πυροτεχνήματα που «πυρπόλησαν» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αποχαιρέτησε η πόλη το 2016.

Από το ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα από τους πολυβραβευμένους στον τομέα, αδερφούς Νάνου οι οποίοι έχουν αποσπάσει 7 πρώτα παγκόσμια βραβεία στη ρίψη των πυροτεχνημάτων.

Το κόστος του συγκεκριμένου event που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στο Ρίο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το παραδοσιακό θεάμα των πυροτεχνημάτων στην παραλία Κοπακαμπάνα. Λόγω της κρίσης, το θέαμα είχε φέτος μικρότερη χρονική διάρκεια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: