Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Σερβία: Λάθος η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία...


Ίβιτσα Ντάτσιτς
Με διάθεση να απολογηθεί απέναντι στον ελληνικό λαό ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι το Βελιγράδι «έκανε μεγάλο λάθος όταν...
αναγνώρισε τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα (Δημοκρατία της Μακεδονίας), δεδομένου ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν αργότερα το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο».

Σε συνέντευξη του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta, ο κ. Ντάντιτς σημείωσε πως περιμένει η Ελλάδα να μην αναγνωρίσει το «χαστούκι» που της έδωσε η Σερβία.

Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσσοβο- ενώ εμείς αναγνωρίσαμε τη Μακεδονία προσβάλλοντας τους Έλληνες και αυτοί (τα Σκόπια) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι. Για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο.

Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, αλλά πολυμερώς το όνομα που χρησιμοποιεί η Ε.Ε., τα Ηνωμένα Έθνη κ.ά. για τη χώρα αυτή, δηλαδή FYROM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: