Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τέλος εποχής και αρχή μιας άλλης... Τραμπ: Η Αμερική πάνω απ' όλα, μας προστατεύει ο Θεός


Τραμπ: Η Αμερική πάνω απ' όλα, μας προστατεύει ο Θεός
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Ουάσινγκτον
Στο γνώριμο, εριστικό ύφος των προεκλογικών του εμφανίσεων -με εξαίρεση τις προσβολές- κινήθηκε η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ορκωμοσία του στο Καπιτώλιο. «Από σήμερα η Αμερική πρώτα και πάνω απ' όλα», «ανοίγουμε την καρδιά μας στον πατριωτισμό», η «Αμερική έρχεται μπροστά για κάθε απόφαση για εμπόριο, φόρους, μεταναστευτικό, εξωτερικές σχέσεις».

25 φωτογραφίες
Ο Τραμπ θα εξαλείψει την «ισλαμική τρομοκρατία, όπλα και ναρκωτικά σταματούν εδώ και τώρα». Και δεν υπάρχει κανένας φόβος -«είμαστε προστατευμένοι από τους άνδρες και γυναίκες του στρατού και των οργάνων της τάξης, και κυρίως, από το Θεό».

Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε υπό βροχή -κυριολεκτικά άρχισε να βρέχει μόλις ορκίστηκε- λέγοντας πως «η εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό» και υπογραμμίζοντας ότι τώρα, υπό το δικό του όραμα, η Αμερική θα είναι πρώτα και πάνω απ' όλα.

Ως προς τη βροχή, ιερέας στην τελετή τού είπε ότι πρόκειται για ευλογία.

Η ομιλία Τραμπ του προέδρου Τραμπ


Είμαστε ευγνώμονες στον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην έναρξη της 15λεπτης ομιλίας του, σημειώνοντας την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, και λέγοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσινγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν.

«Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι» είπε κατ' επανάληψη.

«Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη» είπε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική του ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες». Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ «επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών» χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.

Θα ανακαλύψουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του άλλου. Όταν ανοίγεις την καρδιά στου στον πατριωτισμό, δεν υπάρχει χώρος για προκατάληψη. Η Βίβλος μας λέει πόσο και ευχάριστο είναι όταν οι άνθρωποι ζουν μαζί ενωμένοι, είπε.

«Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, είναι ασταμάτητη» είπε για να συνεχίσει: Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος. Είμαστε προστατευμένοι και θα είμαστε πάντα προστατευμένοι από τους άνδρες και γυναίκες του στρατού και των οργάνων της τάξης, και κυρίως, θα είμαστε προστατευμένοι από τον Θεό» συνέχισε.

Διακήρυξε επίσης ότι «θα εξαλείψει από προσώπου γης την ισλαμιστική τρομοκρατία».

«Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης» τόνισε υπό χειροκρότημα.

«Δεν θα αποτύχουμε» διακήρυξε για να κλείσει λέγοντας: «Θα κάνουμε την Αμερική ισχυρή ξανά, θα κάνουμε την Αμερική πλούσια ξανά, θα κάνουμε την Αμερική περήφανη ξανά, και ναι, θα κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: