Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Κράτος εγγυητής της ασφάλειας και των δικαιωμάτων

ΠΑΣΟΚ

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται:

* Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη, παρούσα στις πόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο, σε όλους τους χώρους, χωρίς βία και αυταρχισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Σύνταγμα.



* Αστυνομία που λειτουργεί έξυπνα και χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά αντίμετρα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα το οποίο κάνει μαζική χρήση των νέων τεχνολογιών. Μια Αστυνομία που θα δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους πολίτες.



* Απελευθέρωση των αστυνομικών δυνάμεων από την εκτέλεση καθηκόντων διοικητικής κυρίως φύσεως, όπως η επίδοση εγγράφων, ο έλεγχος των καταστημάτων, οι πολεοδομικές παραβάσεις τα αυθαίρετα, τα οποία θα περάσουν στη δημοτική αστυνομία. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός στελεχών της ΕΛΑΣ θα αποδεσμευτεί από πάρεργα για να αξιοποιηθεί στην πρόληψη και την καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας.



* Εφαρμογή του θεσμού του αστυνόμου της γειτονιάς κοντά στην οικογένεια, στο οποίον μπορεί να απευθύνεται ο κάθε πολίτης για οποιοδήποτε ζήτημα.



* Ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων πρόληψης της εγκληματικότητας, ώστε η αυτοδιοίκηση, οι φορείς κάθε γειτονιάς, εθελοντές και απλοί πολίτες καλούνται να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά προβλήματα σε κάθε περιοχή, πριν αυτά μετατραπούν σε παράνομες και εγκληματικές συμπεριφορές.



* Συνδρομή της πανεπιστημιακής κοινότητας των εγκληματολόγων, των κοινωνιολόγων για να συμβάλλουν στην ανάλυση του εγκληματικού φαινομένου και να βελτιώνουν τις πρακτικές μας.



* Ενεργοποίηση των εποχούμενων και πεζών περιπολιών σε όλες τις γειτονιές των αστικών κέντρων στις πλατείες στα πάρκα, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.



* Στήριξη με κάθε μέσο υλικό και όχι μόνο του έργου των αστυνομικών με προτεραιότητα την ανόρθωση του ηθικού τους.

αποhttp://www.pasok.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: