Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Αλλαγή στην Ευρώπη τώρα για μια προοδευτική κατεύθυνση

http://www.pasok.gr

«Οι λαοί στις 7 Ιουνίου θα στρίψουν το τιμόνι αριστερά. Αλλαγή στην Ευρώπη τώρα για μια Ευρώπη κοινωνική, για μια δίκαιη κοινωνία» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στον χαιρετισμό του στην συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Τουλούζη, όπου έγινε η έναρξη της καμπάνιας του ΕΣΚ για τις ευρωεκλογές του 2009.

«Ο κόσμος βιώνει μια βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, που έφεραν οι πολιτικές της νεοσυντήρησης και γέννησαν τα ιδεολογήματα της Δεξιάς ότι δήθεν οι αγορές αυτορρυθμίζονται» υπογράμμισε ο Γ. Α. Παπανδρέου και επεσήμανε ότι αυτές οι πολιτικές «στέλνουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μας στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο, κλείνουν τα εργοστάσια, βυθίζουν τις κοινωνίες μας στη φτώχεια, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και μας απειλούν με έναν νέο Μεσαίωνα».

Προσδιορίζοντας το πολιτικό μήνυμα της επικείμενης εκλογικής μάχης στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «Οι λαοί της Ευρώπης, με την ψήφο τους, θα διαλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Θα διαλέξουν τους Σοσιαλιστές. Αυτό είναι το μήνυμά σήμερα».

Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του ΕΣΚ, σημειώνοντας ότι «αγωνιζόμαστε για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, την πράσινη ανάπτυξη, για μια νέα οργάνωση και λειτουργία του κράτους, και για μια νέα ρύθμιση των αγορών, ώστε να υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και να προστατεύονται τα δημόσια αγαθά» και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν ιστορικό χρέος να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις και θα κερδίσουν την μάχη της 7ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: