Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Εκκρεμεί στη Σάμο για τον Αρ. Παυλίδη...

http://press-gr.blogspot.com/

Τι θα γίνει με την τρίτη δικογραφία;
.

.
Με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων βρίσκονται σε εξέλιξη 27 λιμενικά έργα συνολικού κόστους 2 δις ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας. Ο υπουργός προτίμησε να φύγει από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου αρνούμενος να απαντήσει σε ερώτηση του ΣΚΑΙ αναφορικά με πληροφορίες που φέρουν το ναυπηγείο Σκαραμαγκά να λειτουργεί παράνομα ως λιμάνι για φορτοεκφορτώσεις με εργάτες του λιμένα Ελευσίνας. Σε άλλη ερώτηση που αφορά στον εμφανιζόμενο με μείωση μερικών χιλιάδων αριθμό διακινουμένων επιβατών μεταξύ Σάμου – Τουρκίας και εσωτερικής άγονης γραμμής που εμφανίζει το Λιμενικό Ταμείο τη Σάμου, ο υπουργός είπε ότι το πόρισμα της αρμόδιας υπηρεσίας έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα.
Για το ίδιο θέμα ο γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γιώργος Βλάχος είπε ότι μία "καθαρίστρια του Λιμενικού Ταμείου αναμόρφωνε τα ποσά από γραμμάτια για να ισοσκελίζει τον ισολογισμό τον οποίο της ανέθεσαν να συντάσσει". Στο σκάνδαλο υπάρχει και η παράμετρος της παράνομης πώλησης σκάφους στο οποίο δόθηκε άγονη γραμμή...
Να σημειωθεί ότι...
ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νικόλαος Κατρακάζος υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. νυν Νομ. Σύμβουλος Σάμου και πλοιοκτήτης τριών πλοίων – και του εμπλεκόμενου στην άγονη γραμμή - φέρεται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση και μάλιστα διερευνάται και τυχόν εμπλοκή του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.
O ένας εκ των δύο διαχειριστών είναι ο καταγγέλλων, και ο έτερος των διαχειριστών είναι ο αγοραστής, ο γ΄ κατά σειρά τι ρόλο βαράει; Η υποτιθέμενη πώληση όπως σας γράψαμε έγινε τον Αύγουστο του 2007,το έγγραφο από την υπηρεσία Μητρώα Ναυτικών Εταιρειών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου του 2007. Δηλαδή εμφανίζεται στο έγγραφο ο καταγγέλλων 5 μήνες μετά να δεσμεύει με την υπογραφή του την εταιρεία.
Γιατί δεν αποστέλλεται η υπόθεση στη Βουλή εφόσον υπάρχει υπογραφή εμπλεκόμενου πρώην Υπουργού; Με την υπογραφή του, έγινε ανάθεση της άγονης γραμμής σε άλλη εταιρεία ενώ υπάρχει δικαστική διαμάχη σε εξέλιξη η οποία ακόμα εκκρεμεί. Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τα αδικήματα της υπεξαιρέσεως,της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: