Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αγονη ...βόμβα στη Βουλή!

http://press-gr.blogspot.com/

"Γιατί εκκρεμεί επί μήνες η τρίτη δικογραφία Παυλίδη;"
Ερώτηση από τη βουλευτή Ελπ. Τσουρή

Από το http://aegaio.blogspot.com/

ΑΓΟΝΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ....
Eρώτηση κατέθεσε πριν λίγο η Βουλευτής Ελπίδα Τσουρή, αφορά την τρίτη δικογραφία της υπόθεσης Παυλίδη.
Το κείμενο:
.
Ερώτηση Και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς 1.Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
2. Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
3.Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Θέμα: ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Μεταβίβαση Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας
Με την υπ.αρ. 13-14/01-03-2007 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ του Υπουργείου Αιγαίου και της εταιρείας Σαμιακές Πλόες Ν.Ε., το πλοίο «ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ» εκτελούσε, από την 1η Μαρτίου 2007 και μέχρι τις 31-10-2008, επιδοτούμενα δρομολόγια.
Τον Αύγουστο του 2007, οι τρεις από τους πέντε συνολικά μετόχους της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και...
ο τότε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, συν-πλοιοκτήτης και ναυτιλιακός πράκτορας στην περιοχή ευθύνης του, προχώρησαν στην πώληση του πλοίου «ΣΑΜΟΣ ΣΑΝ»,του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, στην εταιρεία «Γραμμές Λουτράρη Ν.Ε.», του ενός εκ των τριών μετόχων.
Οι άλλοι δύο από τους μετόχους, οι οποίοι ισχυρίζονται και καταγγέλουν ότι η πώληση έγινε παράνομα και εν αγνοία τους, έχουν καταθέσει και σχετική αναφορά από τις από 27-12-2007 στις αρμόδιες εισαγγελικές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Σάμου για περαιτέρω ενέργειες.
Την 1η Οκτωβρίου 2007, ο υπουργός Αιγαίου υπογράφει την υπ.αρ.82/2007 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με τη νέα πλοιοκτησία, για τη συνέχιση των δρομολογίων και για τη μεταβίβαση, πλέον, στη νέα ιδιοκτησία, του συνόλου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, που απέρρεαν από τη προηγούμενη, για το ίδιο πλοίο.
Η συγκεκριμένη ανάθεση στηρίχθηκε στις υπεύθυνες δηλώσεις των τριών μετόχων, οι οποίοι δήλωσαν νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας ΣΑΜΙΑΚΕΣ ΠΛΟΕΣ ΝΕ, παρόλο που:
Τα ονόματα αυτού ή αυτών που υπογράφουν το πωλητήριο και τις υπεύθυνες δηλώσεις, δεν συμπίπτουν, στο επίμαχο χρονικό διάστημα, με τα ονόματα αυτών που νόμιμα εκπροσωπούν και δεσμεύουν την εταιρεία, σύμφωνα με το τηρούμενο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μητρώο ναυτικών εταιρειών.
Σύμφωνα με έγγραφα της ΔΟΥ Σάμου, αναγνωρίζεται, μέχρι και το Μάιο του 2008, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ο ένας από τους καταγγέλοντες, το πλοίο φαίνεται να εξακολουθεί να ανήκει στην Ν.Ε. Σαμιακές Πλόες, ενώ δεν έχει υποβληθεί δήλωση φόρου μεταβίβασης, για το εν λόγω πλοίο.
Tο Υπουργείο Αιγαίου είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες.
Βάσει των παραπάνω
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
Κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της υπάρχουσας σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας στη νέα πλοιοκτησία, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος για τη νομιμότητα πώλησης του πλοίου; Είναι νόμιμη η ανάθεση στη νέα εταιρεία, εφόσον στηρίχθηκε μόνο σε υπεύθυνες δηλώσεις τριών μετόχων; Προσκομίστηκαν όλα τα απαιτούμενα, κατά Νόμο, έγγραφα, για τη μεταβίβαση; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της νέας σύμβασης, και για τις επιμέρους πληρωμές των μισθωμάτων, κατατέθηκαν από τη νέα πλοιοκτησία, όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά, όπως για παράδειγμα η βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.
Ποιος, και με εντολή ποιου, εισέπραττε τα τιμήματα της συγκεκριμένης άγονης γραμμής από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι και το Μάιο του 2008; Παρακαλώ για την κατάθεση των σχετικών εντολών πληρωμής.
Παρακαλώ για την κατάθεση του πορίσματος που εξεδόθη, μετά από τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τον Ιανουάριο του 2009, στις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες.
Η ολοκλήρωση της εξέτασης της από 27-12-2007 σχετικής αναφοράς, ακόμη εκκρεμεί στην Εισαγγελία της Σάμου. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της πολύμηνης καθυστέρησης και ποια είναι η εξέλιξη της υπόθεσης;
27.04.2009
Η ερωτώσα βουλευτής
Ελπίδα Τσουρή

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: