Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ο κουμπάρος τα golden Boys και η ΑΤΕ...

http://troktiko.blogspot.com/


"Καζάνι που βράζει είναι η Αγροτική Τράπεζα με όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο με πρωταγωνιστή το διοικητή –γαλάζιο κουμπάρο Δ. Μηλιάκο.
Τώρα που θα πάει σπίτι του την πτώση της κυβέρνησης της Ν.Δ., ο γαλάζιος διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Μηλιάκος απαξιώνει την περιουσία της τράπεζας και μεθοδεύει βολέματα της τελευταίας στιγμής σε μια στρατιά από golden boys. Αυτά και πολλά άλλα καταλογίζουν άνθρωποι της Αγροτικής στο διοικητή- κουμπάρο του Πρωθυπουργού αλλά και κυβερνητικά στελέχη (και από το στρατόπεδο της Ντόρας) που δε βλέπουν με καλό μάτι αυτά που γίνονται τον...
τελευταίο καιρό.
Ο γαλάζιος διοικητής στο παρελθόν είχε προκαλέσει οργή στο Μαξίμου όταν αποκαλύφθηκε ότι έκανε αγορές προσωπικών ειδών και τις χρέωνε σε πιστωτική κάρτα της αγροτικής. Αγόραζε ρούχα, καλλυντικά, ηλεκτρονικά ακόμη και πίτσες και τα πλήρωνε η Αγροτική τράπεζα. Μάλιστα το ποσό που αποκαλύφθηκε για τα ψώνια του γαλάζιου κουμπάρου ανερχόταν στις 24.000 ευρώ μέσα σε μερικούς μήνες!
Πριν από λίγο καιρό προκάλεσε θύελλα αλλά και μεγάλη αναταραχή στους μετόχους της τράπεζας η αποκάλυψη ότι Αγροτική αγόρασε τοξικά ομόλογα 50 εκατομμυρίων ευρώ από τη χρεοκοπημένη Lehman Brothers. Ιστορία με μεσίτες, μεσιτείες προβλεπόμενες σε συμβόλαιο και off shore εταιρία που παρέπεμπαν σε σκοτεινή μίζα. Ταυτόχρονα με την ιστορία αυτή ήρθαν να προστεθούν επίσημες εκτιμήσεις για ζημιές 75 εκατ. ευρώ από τρία δομημένα ομόλογα(Lehman Brothers, HBOS, Societe General) και προβλέψεις για απώλειες 188 εκατ. ευρώ σε 31 χρηματοοικονομικά προϊόντα της ΑΤΕ μέχρι το 2015.
Τα ποσά είναι τεράστια και για πολλούς το σκηνικό αυτό αποτελεί πλήρη απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας. Το τελευταίο μέτωπο του Δ. Μηλιάκου είναι με την Τράπεζα της Ελλάδος και την FBB στην οποία η Αγροτική είναι μέτοχος. Παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος του ζητάει να συμφωνήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Δ. Μηλιάκος αρνείται παζαρεύοντας το βόλεμα τριών GOLDEN BOYS στο διοικητικό συμβούλιο της FΒB. Ένας ιδιώτης ζητάει να βάλει τα λεφτά του με όλα τα ρίσκα, το κράτος συμφωνεί και o Μηλιάκος αρνείται. Είναι μόνο τα golden boys ή και κάτι άλλο που ζητάει ο κ. Μηλιάκος; Στο παρασκήνιο λέγονται πολλά. Όπως και στο παρασκήνιο υπάρχει ορισμένες φορές γόνιμο έδαφος για εκβιασμούς, ώσπου να τους αποκαλύψουν τα γεγονότα".

ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: