Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Το τηλεγράφημα της Ουρουγουάης στον αέρα...


Χαριστική βολή στην Ντόρα. Ο πρέσβης, που ενημέρωσε και το Μαξίμου όπως αποκαλύψαμε, έγραφε ότι τα χρήματα του Καραβέλα έχουν σχέση με την Siemens και ζητούσε να ειδοποιηθεί αμέσως το υπουργείο Δικαιοσύνης. Βαθαίνει ο εμφύλιος "μητσοτακικών"-"καραμανλικών"

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Η αποκάλυψη του περιεχομένου του τηλεγραφήματος από την Ουρουγουάη για τον Χρ. Καραβέλα μπορεί να αποτελέσει τη χαριστική βολή για την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο συντάκτης του τηλεγραφήματος ζητά ευθέως την "άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Δικαιοσύνης" και τονίζει ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν "αποτελούν ενδεχομένως προϊόν σχετιζόμενο με εν εξελίξει ανακρίσεις σε Ελλάδα για υπόθεση Siemens".
Mε ένα τέτοιο περιεχόμενο, είναι αδιανόητο το να μην μεταβιβάστηκε αστραπιαία το έγγραφο προς την Δικαιοσύνη. Και αυτή η απλή διαπίστωση είναι που θα χρησιμοποιηθεί πλέον ακόμη εντονότερα εναντίον της κ. Μπακογιάννη για να τονιστούν οι ευθύνες της και για να χρεωθεί την διεύρυνση της ήττας της ΝΔ.
Θυμίζουμε ότι πρώτο το Press-gr αποκάλυψε (διαβάστε εδώ) ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Ουρουγουάη -και συντάκτης του τηλεγραφήματος- Ν. Δειχτάκης διατηρεί επίσης πολύ καλές σχέσεις με το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού. Όπως αποκαλύψαμε στη συνέχεια (δείτε εδώ) ότι εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών το τηλεγράφημα αυτό πήγε και στα χέρια του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Καραμανλή Αλέξανδρου Σάνδη. Πληροφορίες τις οποίες στη συνέχεια αναπαρήγαγαν εφημερίδες και οι οποίες πυροδότησαν ακόμη περισσότερο τον ακήρυκτο εμφύλιο μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και Μεγάρου Μαξίμου και κατ' επέκταση "μητσοτακικών" και "καραμανλικών". Η πλευρά Μπακογιάννη ήδη λέει ότι της την "έστησε" η πλευρά του Μαξίμου για να την εξολοθρεύσει..

http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: