Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Χριστοφοράκο και Καραβέλα αναζητούν οι γερμανικές αρχές

http://www.tvxs.gr/








Εν μέσω του κλίματος που έχει προκαλέσει η σύλληψη μελών της οικογένειας του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα, οι γερμανικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για τη σύλληψη του ίδιου αλλά και του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Στο μεταξύ, προφυλακίστηκε ο έτερος κατηγορούμενος, Ηλίας Γεωργίου.

Αναφορικά με τους δύο καταζητούμενους για την υπόθεση της Siemens οι οποίοι έχουν διαφύγει στη Γερμανία, η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τον εντοπισμό τους, χωρίς ωστόσο -μέχρι στιγμής- να έχει καταστεί δυνατή η σύλληψή τους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο κατηγορούμενος, Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος στη συνέχεια οδηγήθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Εκεί, άλλωστε, βρέθηκε και ο Γιώργος Σκαρπέλης, ο οποίος υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό καθώς ο ανακριτής, κ. Ζαγοριανός, του διάβαζε το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί στον ανακριτή ως μάρτυρας για την υπόθεση της Siemens και ο 18χρονος γιος του Χρήστου Καραβέλα.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «απόπειρα επηρεασμού των ανακριτικών αρχών», ύστερα από τις δημόσιες επικρίσεις που δέχθηκε ο ανακριτής. «Τη Δικαιοσύνη και τον ανακριτή, τους αφήνουν αδιάφορους οι διενέξεις και οι ευκαιριακές εκτιμήσεις, καθώς και δημόσιες δηλώσεις πολιτικών και άλλων προσώπων, όσον αφορά την υπόθεση Siemens», σημειώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: