Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΑΥΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...


Από το Έθνος της Κυριακής

Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ο Δημήτρης Σιούφας ένιωσε αρκετά δυσάρεστα, όταν ένας εξαγριωμένος υπάλληλος, που προφανώς ανήκει στη ΝΔ, άρχισε να τον «στολίζει» με βαριές κουβέντες μπροστά σε κάμποσους εμβρόντητους παρατηρητές, μέσα στο καφενείο του Κοινοβουλίου! Το γεγονός είναι ασφαλώς από τα ασυνήθιστα και ίσως αδικεί τον τέως πρόεδρο της Βουλής, αλλά ωστόσο μαρτυρά αποκαλυπτικά τα αισθήματα που τρέφει το... «βαθύ κόμμα» εναντίον όσων, δικαίων και αδίκων, θεωρεί ότι «στάθηκαν κακοί σύμβουλοι του Καραμανλή και πήραν τελικά την παράταξη στον λαιμό τους». Η απόφαση του Κ. Καραμανλή να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος 12 χρόνια από τότε που ανέλαβε ηγεμονικά το τιμόνι, προκαλεί ήδη ντόμινο αποχωρήσεων και συμπαρασύρει την αυλή του Μαξίμου στην άδοξη πτώση. Από τον λογογράφο Ανδρέα Αθανασίου και τον Γ. Σουφλιά, που αποσύρθηκε με πίκρα, μέχρι τον επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη και τον Πρ. Παυλόπουλο η πόρτα έκλεισε ερμητικά.
Είναι αλήθεια ότι η στρογγυλή τράπεζα γύρω από την οποία κάθονταν τις λαμπρές ημέρες του 2004 οι φιλόδοξοι πρωθυπουργικοί ιππότες, άρχισε βαθμιαία να φυλλορροεί και να χάνει την αίγλη της από τη στιγμή που ο στυλοβάτης των επικοινωνιακών επινοήσεων, Θόδωρος Ρουσόπουλος απομακρύνθηκε ατιμασμένος από την εμπλοκή του ονόματός του στο πολύκροτο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Η πολυκύμαντη πορεία του και η βιασύνη που έδειξε για να αλλάξει κοινωνικό «στάτους» έφεραν τον περασμένο Ιούνιο τον «γιο του ταχυδρόμου» ύστερα από δύο βουλευτικές θητείες από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στα αζήτητα της πολιτικής, χωρίς πολλές ελπίδες επανόδου.
Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ο μόνος που πραγματικά έσωσε την παρτίδα από εκείνη τη «χρυσή παρέα» είναι ο Γιάννης Ανδριανός, που είχε τη φρόνηση, όπως του αναγνωρίζουν, να προσηλωθεί στον στόχο της εκλογής του, κρατώντας επιμελώς χαμηλούς τόνους, αλλά και τις δέουσες αποστάσεις από τους υπολοίπους. Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, με την προίκα τής άνωθεν εύνοιας, μπαίνει πανηγυρικά στη Βουλή ως βουλευτής Αργολίδας.
Το βαρύ χαρτί, ωστόσο, των αδύτων του Μαξίμου επί Καραμανλή, ήταν ο Γιάννης Αγγέλου, συνομήλικος και φίλος του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή που επανήλθε στην Ελλάδα, «εξ απορρήτων» και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του. Δικηγόρος στην εταιρεία που είχε ο πατέρας τού τέως πρωθυπουργού, αθόρυβος, μυστικοπαθής, ανεπίληπτος και αρνησίκοσμος, στάθηκε μέχρι τέλους στο πλευρό του κ. Καραμανλή έχοντας κοινούς προβληματισμούς, αλλά όχι και τόσο υψηλές φιλοδοξίες, γεγονός αυτόχρημα ιδανικό για τον ρόλο του απόλυτου συνεργάτη.
H πρωθυπουργική «συντρίμ - τιμ»
Μενέλαος Δασκαλάκης1. Ο άνθρωπος-κλειδί της ομάδας Ρουσόπουλου -η οποία συχνά εγκατέλειπε το Μαξίμου για να ασκείται στην επικοινωνία σε κοσμικά στέκια της πλατείας Κολωνακίου- και αυτός που άνοιξε την κερκόπορτα του κόμματος και για τους υπόλοιπους, θεωρείται ο νυν διευθυντής της ΝΔ, Μενέλαος Δασκαλάκης. Οικονομολόγος και υπεύθυνος της Πολιτικής Ακαδημίας του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Η διαδρομή του, όπως λένε στη Ρηγίλλης, τελειώνει στο επικείμενο συνέδριο.
Χατζηεμμανουήλ2. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ, οικονομολόγος του LSE, ευθύνεται σύμφωνα με τους ίδιους του τους ομοϊδεάτες για την εγκατάλειψη της Ολυμπιακής περιουσίας. Αυτό πάντως δεν μέτρησε καθόλου, όταν τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, από όπου, όπως τον περιγράφουν, με όχημα την απογείωση της κερδοφορίας του Οργανισμού, αντιμετώπισε υπεροπτικά όσους τον επέκριναν. Θέλησε να μετατεθεί στο ΔΝΤ, αλλά το ΠΑΣΟΚ του έκοψε τη φόρα...
Αγγελος Φιλιππίδης3. Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, πρωθυπουργικός συνδαιτυμόνας και φίλος, που τώρα θα γυρίσει στα παλιά του χρηματιστηριακά λημέρια.
Διονύσης Ζακυνθινός4. Κομματικό στέλεχος παλαιόθεν, ο οικονομολόγος- δημοσιογράφος Διονύσης Ζακυνθινός έμαθε να λειτουργεί στη δεύτερη γραμμή και να διεκπεραιώνει δύσκολες αποστολές για τον κ. Καραμανλή γνωρίζοντας άριστα την εσωκομματική ανθρωπογεωγραφία. Διορίστηκε αντιπρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ για να έχει την άνεση να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου από την πλαϊνή είσοδο.
Πάνος Λιβαδάς5. Κατέλαβε τη νευραλγική θέση του γ.γ. Ενημέρωσης, από την οποία πέρασε ο έλεγχος των περιφερειακών ΜΜΕ. Κάποια στιγμή, όταν ο κ. Ρουσόπουλος επέλεξε να είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, ακούστηκε ότι προσπάθησε να τον τοποθετήσει περιφερειάρχη, αλλά σκόνταψε στην επίμονη άρνηση της Αραβαντινού. Βρίσκεται ήδη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.
Αμαλία Κυπαρίσση6. Η «ντάμα» που ξεχώριζε, ανάμεσα σε τόσους «βαλέδες», ήταν η Αμαλία Κυπαρίσση, άλλοτε κραταιά υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΠΑΟ και επικεφαλής του γραφείου του κ. Ρουσόπουλου με σημαντικές αρμοδιότητες «αντ’ αυτού». Οσο για τα λιγότερο φωτισμένα πρόσωπα, όπως η σεμνή Ντόρα Βυζοβίτη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, θα επιστρέψουν στην κομματική στέγη.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: