Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

"Τέλος τα λεφτά για πρόσκαιρες λύσεις"

Αυστηρό μήνυμα Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για το αγροτικό. "Τέλος τα λεφτά για πρόσκαιρες λύσεις, δεν υπάρχουν χρήματα για μερεμέτια", είπε ο πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα προς τους αγρότες: "Δεν ζητάμε ανοχή, ζητάμε κοινή συμμετοχή. Τις μεγάλες αλλαγές θα τις κάνουμε μαζί με τους αγρότες-όχι απέναντί τους", σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.


"Τα μπλόκα δεν λύνουν αλλά δημιουργούν νέα προβλήματα στη χώρα και πλήττουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της στο εξωτερικό", τόνισε, σημείωσε ότι δεν υπάρχει "κανένα περιθώριο να ικανοποιηθούν διάφορα αιτήματα που σποραδικά ακούγονται", και ξεκαθάρισε ότι θα μπουν "τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις". "Έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών που δίνουν σιγουριά και μέλλον στην ύπαιθρο και τον αγρότη. Αυτή την τολμηρή μάχη καλούμε τους αγρότες να τη δώσουμε μαζί. Σας θέλουμε συμμέτοχους", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Απηύθυνε πρόσκληση προς τους αγρότες να "ανοίξουν τους δρόμους και μαζί να ανοίξουμε το διάλογο", υπογράμμισε ότι "η απουσία συλλογικής πατριωτικής προσπάθειας θα βλάψει όλους", και πρόσθεσε ότι "το πιο αποδοτικό μπλόκο απέναντι στα προβλήματα είναι η συμμετοχή στο διάλογο με διαφάνεια και και εμπιστοσύνη".

"Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατασταλτικά μέτρα", είπε η Αλέκα Παπαρήγα, που τόνισε ότι είναι "απαράδεκτο για μία κυβέρνηση να θεωρεί αγώνες παράνομους".

"Οι κλειστοί δρόμοι κλείνουν σπίτια" δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πρότεινε να δημιουργηθεί ένα αγροτικό ΤΕΜΠΕ.

"Διάλογος παρωδία ο διάλογος στο Ζάππειο", είπε ο Αλ. Τσίπρας και διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση "έχει τα κότσια για μία άλλη πολιτική απέναντι σε κουμπάρους, μεσάζοντες, τραπεζίτες". "Μην υποτιμάται τους αγρότες, μην τους λέτε ανοίξτε τους δρόμους μήπως και κλείσουν τα spreads", σημείωσε.

"Δεν πρέπει να είναι ο αγρότης αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιου μεσάζοντα, κάποιου πολιτικού. Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε", τόνισε κατά τη δευτερολογία του ο Γ. Παπανδρέου.


«Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: