Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίς καύσιμα λόγω απεργίας τελωνειακών

Σήμερα το πρωί αναμένεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών κατά της απεργίας των τελωνειακών, προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέμειναν αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της απεργίας τους.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκίνησαν τρεις νέες 48ωρες απεργίες, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργούνται στους κεντρικούς δρόμους με πρατήρια που διαθέτουν ακόμη βενζίνη, καθώς οι οδηγοί σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν καύσιμα. Οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν έγινε γνωστή η παράταση της απεργίας των τελωνειακών ως την προσεχή Τετάρτη.

Ωστόσο, νέα δεδομένα δημιουργεί η αναστολή της απεργίας στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, όπου από το πρωί της Παρασκευής γίνεται κανονικά εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα.

Στην Αττική, τα περισσότερα από τα μισά πρατήρια έχουν ξεμείνει από αμόλυβδη, ενώ εξαντλούνται και τα αποθέματα της σούπερ αμόλυβδης, η οποία πωλείται σε τιμές πάνω και από 1,6 ευρώ.

Οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιτραπεί η εξαγωγή καυσίμων από τις εγκαταστάσεις τους χωρίς την παρουσία τελωνειακών, να καταβάλουν τους φόρους στις ΔΟΥ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όταν λήξει η απεργία να γίνει έλεγχος από τους τελωνειακούς.

«Τα Επιμελητήρια με το συντονιστικό τους όργανο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν θα μείνουν θεατές ενώπιον της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των τελωνειακών και για το λόγο αυτό εξετάζεται η άμεση δικαστική διεκδίκηση του χαρακτηρισμού της απεργίας αυτής ως παράνομης και καταχρηστικής, εφόσον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν δοθεί λύση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτης. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο κλάδος των τελωνειακών με μοναδικό αίτημα να μη μειωθούν οι αποδοχές του, ταλαιπωρεί την αγορά κι επιδεινώνει την κατάσταση σε καιρούς χαλεπούς.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: