Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

"Συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ"

Για "συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ, η οποία πλέον περιλαμβάνει ως στόχους, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία", έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου, από την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος είχε επισημάνει τα θέματα αυτά, από την πρώτη μάλιστα Σύνοδο Κορυφής, στην οποία μετείχε, ότι δηλαδή "η Ελλάδα δεν ήταν το πρόβλημα για την Ευρώπη και ότι οι κερδοσκόποι, μετά τη χώρα μας, θα έβρισκαν και άλλο αδύναμο κρίκο για να πλήξουν το ευρώ".

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη σχετικά με τη στοχοποίηση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία μεμονωμένη υπόθεση. "Το πρόβλημα- σημείωσε- είναι ευρωπαϊκό και διεθνές και πρέπει να αναλάβουμε συντονισμένη δράση με αλληλεγγύη πάνω σ' αυτό το θέμα".

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο ίδιος προτίθεται να θέσει το συγκεκριμένο θέμα τόσο στη συνάντησή του, την Τετάρτη, με τον Νικολά Σαρκοζί, όσο και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα συνέλθει την επόμενη μέρα, 11 Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, τόνισε: "Εμείς είπαμε ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει και σ' αυτό επιμένουμε. Εμείς ό,τι είχαμε πει, το κάναμε, πήραμε μέτρα".

"Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία το ΠΣΑ"

"Η Ελλάδα θα εφαρμόσει με αξιοπιστία το πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος", τόνισε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: "Μπορώ να κατανοήσω τις αμφιβολίες, αλλά για αυτό και πρέπει να το αποδείξουμε. Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία αυτό το πρόγραμμα".

"Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% εφέτος", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την λήψη επιπλέον μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος. Συμπλήρωσε ότι το δέον είναι να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο χαρακτήρισε "αξιόπιστο". Ο ίδιος ανέφερε ότι η χώρα έχει επαρκής πόρους στη διάθεσή της από την ΕΕ.

"Ιστορική ευκαιρία"

Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και από την ύφεση, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη , που διεξάγεται στο Νέο Δελχί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι στην Κοπεγχάγη υπήρξε η ευκαιρία να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Επόμενος σημαντικός σταθμός, πρόσθεσε, είναι στο Μεξικό τον ερχόμενο Νοέμβριο και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, οι οποίες θα συνδυάζουν την πράσινη οικονομία με την ευημερία των πολιτών μας.

Το φορολογικό στίγμα


Τη λήψη μέτρων για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν είχε ανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου σε συζήτηση που είχε, την Πέμπτη, με τους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, δίνοντας έτσι το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές, γιατί αν δεν γίνουν αυτές τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή όλων στην πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν τα μεγαλύτερα προνόμια και πρέπει να συμβάλουν περισσότερο.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: