Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Βενιζέλος: «Να διατηρήσουμε την εθνική μας συνοχή»

Ομιλία του ΥΕΘΑ για Σκαραμαγκά και Οικονομία

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και την οικονομία, δήλωσε τα εξή*:

«Τον Οκτώβριο μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων παραλάβαμε και το πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαρα*αγκά αλλά και το πρόβλημα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόντουσαν σε καθεστώς οξείας κρίσης. Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας, καταλήξαμε σε μία λύση η οποία αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη, μετά την έγκριση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, η οποία θα ενημερωθεί πλήρως. Η λύση αυτή προστατεύει τις θέσεις εργασίας, προστατεύει την ελληνική βιομηχανική υποδομή και όλο τον ναυπηγικό τομέα της χώρας. Προστατεύει τα συμφέροντα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γιατί θα παραλάβει επιτέλους σύγχρονα λειτουργικά υποβρύχια, και προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου ενόψει και του δημοσιονομικού μας προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί και ο οικονομικός διακανονισμός είναι απόλυτα συμβατός με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που έχουμε» .

Σε ερώτηση οσον αφορά την οικονομία και την επίθεση από τον κ. Σαμαρά σήμερ*:

«Είναι προφανές ότι εφαρμόζονται μέτρα που είναι και σκληρά και σε πολύ μεγάλο βαθμό άδικα. Γιατί τα μέτρα που αφορούν στη μείωση του εισοδήματος ή στην αύξηση του φόρου κατανάλωσης είναι μέτρα που εφαρμόζονται άμεσα, ενώ τα αναπτυξιακά μέτρα ή τα γενικότερα φορολογικά μέτρα θέλουν μεγαλύτερο χρόνο επώασης και εφαρμογής. Πρόθεση και απόφαση της κυβέρνησης είναι να αντιρροπήσει τα σκληρά εισοδηματικά μέτρα με μέτρα που έχουν κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, μέτρα που ενισχύουν την απασχόληση, μέτρα που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος. Χρε*άζεται, όμως, να διατηρήσουμε την εθνική μας συνοχή, την κοινωνική μας αλληλεγγύη, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της υφεσιακής ψυχολογίας. Γιατί η οικονομική ψυχολογία η ίδια είναι μια αυτοεπιβαιβεούμενη προφητεία, γι’αυτό χρειάζεται να κινηθούμε πέρα από τ*ς κομματικές αντιλήψεις και μικρότητες. Πρέπει να δούμε τα πράγματα μέσα στην ιστορική τους προοπτική για να αποκτήσουμε ξανά αισιοδοξία ως έθνος και ως κοινωνία».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: