Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Γ. Παπανδρέου: Δεν συζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους

.nooz.gr
Η Ευρωπαϊκή Ενωση άργησε να καταλάβει ότι η επίθεση των κερδοσκόπων εναντίον της Ελλάδας ήταν το τελευταίο στάδιο εναντίον πολλών χωρών, με αποτέλεσμα να απειλείται η σταθερότητας της ευρωζώνης, δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία, σχολίασε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο δείχνει, λέγοντας ότι οι δύο αυτές χώρες είναι «θύματα υστερίας».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η οργανωμένη αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε: Επιλέξαμε να επιστρέψουμε τα δάνεια που έχουμε ζητήσει. Και ο λόγος είναι, ότι γενικώς, αυτοί που δανείζουν χρήματα, θέλουν να είναι σίγουροι ότι είμαστε αξιόπιστοι τη στιγμή που πρέπει να τα επιστρέψουμε. Και αυτό είναι που θέλουμε να δείξουμε στις αγορές είναι ότι είμαστε αξιόπιστοι. Αυτό που κάναμε είναι να θέσουμε σε εφαρμογη ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα σημαντικό.

Σχολιάζοντας τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του είπε ότι αυτά αναπόφευκτα θα περιορίσουν την ανάπτυξη και γι΄αυτό το λόγο κάλεσε εκ νέου την ΕΕ να παρέχει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης: Πρέπει να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για ανάπτυξη και σε αυτό για άλλη μια φορά η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: