Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

New World Order και λέσχη Bilderberg



Η ΠΤΠ ή NWO σαν θεώρηση πραγμάτων αλλά και επιδιωκόμενος στόχος είχε πρωτοεμφανιστεί στα μέσα του περασμένου αιώνα (από Γουίλσον και Τσώρτσιλ, αμέσως μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, για να εξισορροπηθούν υποτίθεται οι εξουσίες) και αμέσως μετά...

ξεκίνησαν διαδικασίες συγκρότησης των παγκόσμιων θεσμικών οργάνων που θα βοηθούσαν στην επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού ( όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ , το σύστημα του Bretton Woods, η Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου (GATT) κά) δεν υπήρχε δυνατότητα επιβολής της, καθόσον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διεθνούς κοινωνίας ήταν -μέχρι το '90) στο κομμουνιστικό στρατόπεδο.

Εν τούτοις προχώρησε στην σύσταση του κεντρικού διευθυντικού υπερκρατικού πυρήνα (ενός διεθνούς διευθυντήριου) τον Μάϊο του 1954, της λέσχης Bilderberg (ονομασία που προήλθε από το όνομα του ξενοδοχείου της Ολλανδικής πόλης του Άρνεμ, όπου και η ιδρυτική συνάντηση του διεθνούς καπιταλισμού).

Ποια λοιπόν είναι η λέσχη Bilderberg, που θεωρείται ότι υπέχει θέση κυβέρνησης της NWO, πως διαρθρώνεται και ποιοι συμμετείχαν και συμμετέχουν σ' αυτήν;

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, είναι αδύνατο να υπάρχουν πλήρεις και εξακριβωμένες πληροφορίες για την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της. Η Λέσχη των χειραγωγών του κόσμου είναι οργανωμένη κατά το αξεπέραστο ολοκληρωτικό μοντέλο της χριστιανικής, μασονικής, ναζιστικής και κομμουνιστικής οργάνωσης, που της επιτρέπει να αυτο-αναπαράγεται διαρκώς, να αποφασίζει για τα σημαντικότερα ζητήματα του πλανήτη και να μη λογοδοτεί ποτέ και σε κανένα.
Σύμφωνα με το «Πληροφοριακό Δελτίο» της Bilderberg του 2002 (που διατίθεται από το Γραφείο της στο Leiden της Ολλανδίας), η «Λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας:

1) Επίπεδο πρώτο: Στην κορυφή της οργανωτικής πυραμίδας βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή ή «Εσωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Αποτελείται από τους αυτοδιορισμένους εκπροσώπους ορισμένων οικονομικών αυτοκρατοριών, από τους οποίους επιλέγονται τα μέλη του δεύτερου οργανωτικού επιπέδου (της Διοικητικής ή Διαχειριστικής Επιτροπής ή «Εξωτερικού Κύκλου»).

2) Επίπεδο δεύτερο: Αμέσως μετά, βρίσκεται η Διοικητική ή Διαχειριστική Επιτροπή ή «Εξωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με την «Κεντρική Επιτροπή» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Τα μέλη της επιλέγονται από τον «Εσωτερικό Κύκλο». Το 2002, τα μέλη της «Διαχειριστικής Επιτροπής» ανέρχονταν σε 35 (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής»). Οι μόνοι Έλληνες που συμμετείχαν στη «Διαχειριστική Επιτροπή» της Bilderberg είναι οι: Κώστας Καρράς, πρόεδρος της εταιρείας Πόρτο Καρράς, και Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της εταιρείας Coca-Cola.

3) Επίπεδο τρίτο: Στη βάση της οργανωτικής κλίμακας βρίσκονται οι «Προσκαλεσμένοι» στις ετήσιες συνόδους της Λέσχης, οι οποίοι επιλέγονται από την «Διαχειριστική Επιτροπή», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε κάθε χρονική στιγμή σε διάφορες χώρες. Οι «προσκαλεσμένοι» (που αντιστοιχούν με την «Οργάνωση Βάσης» των Κομμουνιστικών Κομμάτων):
• Αναλαμβάνουν να «διαχύσουν» τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Bilderberg στο πολιτικό και οικονομικό τους περιβάλλον και στην κοινή γνώμη της χώρας τους, και
• Διαθέτουν επιρροή ή παίζουν ή προορίζονται να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
Συνεπώς, για ευνόητους λόγους, είναι εξόχως αναγκαία και χρήσιμη η συστηματική παρακολούθηση και αποτίμηση της δημόσιας συμπεριφοράς και της εξέλιξης των μελών της Bilderberg στην εσωτερική πολιτική σκηνή κάθε χώρας.

ΣΚΟΠΟΙ

Σκοπός της Bilderberg είναι να συντονίζει τις δράσεις των κατόχων της οικονομικής ισχύος στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται αφενός ο κοινός στόχος τους (δηλαδή, η εδραίωση των συμφερόντων τους και ο έλεγχος των πληθυσμών) και, αφετέρου, η εναρμόνιση της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας με τους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ.
[Παρένθεση: Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), είναι ο πλέον πανίσχυρος ιδιωτικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs. Είναι ένας εξω-συνταγματικός πόλος ισχύος, ο οποίος καθορίζει, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, την εκάστοτε ηγετική ομάδα και το βασικό προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.]
Από το 1954 και μετά, η Bilderberg πραγματοποιεί μια διεθνή συνάντηση κάθε χρόνο, η οποία γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά, «κεκλεισμένων των θυρών», υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διαρκούν τρεις ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 έως 130 άτομα από το χώρο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής.
• Οι «καλεσμένοι» επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, δεσμεύονται με την «υποχρέωση της σιωπής» και απαγορεύεται να μιλήσουν ιδιωτικά ή δημόσια για τις συνεδριάσεις.
• Όσοι απ’ αυτούς είναι πολιτικοί απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους. Αυτό δημιουργεί ένα μείζων πολιτικό και ηθικό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι καθ’ υπόθεση εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συμφερόντων ενός λαού καθίστανται φορείς των συμφερόντων ενός άτυπου ιδιωτικού υπερεθνικού οργανισμού.
• Τα πρακτικά των ετήσιων συναντήσεων δεν δίνονται στη δημοσιότητα.
Η Γραμματεία της Bilderberg διατείνεται ότι οι συνδιασκέψεις της Λέσχης «είναι μυστικές για να ενθαρρύνεται η ειλικρινής και ανοικτή συζήτηση» μεταξύ αυτών που συμμετέχουν.
Αλλά, όταν αυτές οι συζητήσεις γίνονται από τους ισχυρότερους χρηματιστές, πολιτικούς και επιχειρηματίες των ΜΜΕ στον κόσμο, σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ευλόγως γεννιέται το ερώτημα: «Εάν αυτά που συζητούν είναι για το καλό των απλών ανθρώπων, γιατί δεν τα δημοσιοποιούν;». Κάτω από τις συνθήκες της ασφυκτικής μυστικότητας και όταν κανένας δε γνωρίζει τι συζητούν, η χρήση του όρου «ανοικτή συζήτηση» συνιστά διαστροφή.
Σε κάθε μυστική και απροσπέλαστη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg ένας ασήμαντος αριθμός ανθρώπων διαμορφώνει μια συναίνεση για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Οι πραγματικοί στόχοι της Bilderberg έχουν αποσαφηνιστεί με ακρίβεια από πολλά έγκυρα δημοσιογραφικά όργανα:
• Κατά τους Times του Λονδίνου, η Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν» (The Times, 12-7-1977).
• Κατά το περιοδικό Europeo: «Η Bilderberg αποτελεί μια παγκόσμια κυβέρνηση που καπελώνει τις εθνικές κυβερνήσεις» (Europeo, 15-10-1975)
• Κατά τη γαλλική εφημερίδα Quotidien de Paris: «Επιδίωξη των μελών της Bilderberg είναι η εγκαθίδρυση αποτελεσματικής κυριαρχίας σε διάφορα σημεία του κόσμου με τη μεσολάβηση κυβερνήσεων- ανδρεικέλων που κατευθύνονται από πολιτικούς του κάτω πατώματος (των παρασκηνίων).»

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

* Rockefeller, David, JP Morgan International Council. Το μοναδικό εν ζωή ιδρυτικό μέλος της Λέσχης και ο μόνος άνθρωπος που έχει συμμετάσχει σε όλες τις συναντήσεις μέχρι σήμερα.

* Kissinger Henry A., Kissinger Associates, Inc.
* Holbrooke Richard C., Perseus project.
* Perle Richard N., American Enterprise Institute for Public Policy Research.

Μέλη Βασιλικών Οικογενειών της Ευρώπης

* βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας,
* πρίγκιπας Φίλιππος του Βελγίου,
* βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.

Στελέχη Διεθνών Οργανισμών

* Παγκόσμια Τράπεζα,
* Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και
* Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ανώτατα Στελέχη Εταιρειών

* BP,
* Ford,
* Shell,
* Siemens,
* Daimler-Chrysler,
* Nokia,
* Fiat.

Στελέχη ΜΜΕ

Εφημερίδες, περιοδικά και εκδοτικά συγκροτήματα:

* Le Figaro (Γαλλία),
* Der Standard (Αυστρία),
* Die Zeit,
* Burda Media,
* Axel Springer (Γερμανία),
* The Washington Post,
* Time,
* Newsweek (ΗΠΑ),
* Hόrriyet (Τουρκία),
* Financial Times,
* The Economist (Αγγλία)
* International Herald Tribune.

Ο κατάλογος με τους 'Ελληνες πολιτικούς κι επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στις μυστικές συνεδριάσεις της Λέσχης, από τα 1988 ίσαμε τα 2000:

David, George A. Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A.

Andrianopoulos, Andreas, Mayor of Piraeus; former Minister of Culture x

Argyros, Stelios, Chairman Federation of Greek Industries

Arsenis, Gerasimos, Minister of Defense

Christodoulou, Efthymios, Minister of Economic Affairs

Costopoulos, Yannis S, Chairman, Credit Bank

Couloumbis, Ted, Pres. Greek Foreign Policy Institute

Diamandouros, P Nikiforos; National Ombudsman

Hadjieleftheriadis, Gregory, Vice President Eletson Corporation

Karamanlis, Kostas A. - Leader of the Opposition

Kranidiotis, Yannos. Alternate Minister for Foreign Affairs (d. 14.9.99).

Livanos, George P, Ship Owner

Lyras, John C, Vice Chairman, Union of Greek Shipowners

Manos, Stefanos, Minister of National Economy

Mitsotakis, Constantine, Prime Minister

Pangalos, Theodoros G., Minister for Foreign Affairs (Socialist Party) x

Papaconstantinou, Michalis, Minister for Foreign Affairs

Papalexopoulos, Theodore, Deputy Chairman, Titan Cement Company SA

Papandreou, George A. - Minister for Foreign Affairs

Peraticos, Michael C, Chairman, Pegasus Ocean Services

Samaras, Andonis, former Minister of Foreign Affairs

Tsoukalis, Loukas, Prof, Univ of Athens; Pres., Hellenic Centre for Eur. Studies (EKEM)

Veremis, Thanos M. - Professor of Political History, Univ. of Athens; Pres. of Eliamep

Vokos, Themistocles, Chairman, The Seatrade Organisation

Zombanakis, Minos, Chair, Group for International Study & Evaluation

2001 - Stenungsund, Sweden (24-27 Μαίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
Manos, Stephanos - Member of the Greek Parliament & Former Minister of National Economy; President of the Liberal Party
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
2002 - Chantily, Virginia, USA (30 Μαίου-2 Ιουνίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola) - member, Steering Committee
Papahelas, Alexis - Foreign policy columnist. "TO VIMA"
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
2003 - Versailles, France (15-18 Μαίου):
Bakoyannis, Dora - Mayor of Athens
Tsoukalis, Loukas - Professor, University of Athens; President Hellenic Foundation for European and Foreign Policy
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
2004 - Stresa, Italy, (3-6 Ιουνίου 2004)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner for Social Affairs
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
2005 - Rottach-Egern, Germany (5-8 Μαίου- Η Agenda)
Alogoskoufis, George - Minister of Economy and Finance
Papandreou, George - Leader of the Opposition (PASOK)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner
David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
(O πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
Ottawa, Canada
8-11 June 2006
LIST OF PARTICIPANTS
GR Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP)
GR David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
GR Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
BILDERBERG MEETINGS
Istanbul, Turkey
31 May – 3 June 2007
LIST OF PARTICIPANTS
GR David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
GR Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
GR Diamantopoulou, Anna Member of Parliament
BILDERBERG MEETING
"Chantilly, Virginia, USA"
5-8 June 2008 CURRENT LIST OF PARTICIPANTS

GRC "Alogoskoufis, George" Minister of Economy and Finance
GRC "Diamantopoulou, Anna" Member of Parliament
GRC "Papahelas, Alexis" "Journalist, Kathimerini"
GRC "Papalexopoulos, Dimitris" "CEO, Titan Cement Co. S.A."
GRC "Varvitsiotis, Thomas" "Co-Founder and President, V + O Communication"
2009 Βουλιαγμένη Αθήνα

Ντόρα Μπακογιάννη , Ελλάδα (υπουργός Εξωτερικών) Dora Bakoyannis, Greece (Foreign Minister)

Αννα Διαμαντοπούλου , Ελλάδα (βουλευτής ΠαΣοΚ) Anna Diamantopoulou, Greece (PASOK MP)

Ι. Παπαθανασίου , Ελλάδα (υπουργός Οικονομίας) I. Papathanasiou, Greece (Minister of Finance)

Γ. Αλογοσκούφης , Ελλάδα (πρώην υπουργός) G. Alogoskoufis, Greece (former Minister)

Γ. Δαυίδ , Ελλάδα (επιχειρηματίας, πρόεδρος Coca-Cola 3Ε) C. David, Greece (businessman, president Coca-Cola 3E)

ΠΗΓΗ: http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4486:new-world-order-bilderberg&catid=95:2009-05-19-07-31-35&Itemid=122

Δεν υπάρχουν σχόλια: