Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Φ. Πετσάλνικος: Ιδιες ρυθμίσεις για όλους

nooz.gr
Και για τους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύσουν οι ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις που ισχύουν και για όλους τους άλλους υπαλλήλους, δήλωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αντιδρώντας στο δημοσίευμα του Βήματος, το οποίο αναφέρει ότι τουλάχιστον 1.500 εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου θα συνταξιοδοτηθούν αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας.

Για «διαφορετική διαδικασία» έκανε λόγο στον ραδιοσταθμό Flash 96 ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι «εξαιρούνται» και πως πρέπει να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής.

Η εφημερίδα γράφει ότι η σύνταξη των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, αναλογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης - μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους πριμοδοτούνται, ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διατήρησε τα προνόμια μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Επίσης, πάντα κατά την ίδια πηγή, οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με τη συμπλήρωση οκτώ ετών θητείας, χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που θα πάρουν από την κύρια απασχόλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: