Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!


Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα κυβέρνησης απεργών, καθώς επεισόδια σημειώθηκαν εχθές στα διυλιστήρια Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε απεργούς διαδηλωτές και ΜΑΤ, όταν ένας οδηγός διαπληκτίστηκε με την αστυνομία. Μετά την ανακοίνωση της συνέχισης της απεργίας, η κυβέρνηση καλεί το...

στρατό να καλύψει τα κενά. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της απεργίας στη διυπουργική επιτροπή. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:
1. Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.
2. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ). Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.
3. Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.
4. Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών"

Απεργοί: "Δεν υποχωρούμε"

Ο πρόεδρος των μεταφορέων Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε, σύμφωνα με το cosmo.gr, μετά την συνέλευση πως “δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο για τις άδειες μας, αλλά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοι μας όταν πήγαιναν σε μάχη”. Στην συνέλευση αποφασίστηκε ότι η συνάντηση τους με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, κατηγορώντας μάλιστα την ηγεσία του υπουργείου για εμπαιγμό. “Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε” έλεγαν τα μέλη του συνδικάτου, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (29/7) πραγματοποίησαν πορεία από το Μεταξουργείο προς τη Βουλή.

Ρέππας: "Συναντήσαμε μόνο υβριστικά συνθήματα"

Μήνυμα προς τους απεργούς ότι η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή την απόφαση των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης να συνεχίσουν την απεργία τους, αγνοώντας την πολιτική επιστράτευση. Παράλληλα τους καλεί έστω και αυτήν τη στιγμή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, διαφορετικά τους προειδοποιεί ότι θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι επακολουθήσει. Στη δήλωσή του ο κ. Ρέππας σημειώνει ότι η Ελλάδα για να πάει μπροστά έχει ανάγκη από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αφορά στο άνοιγμα της αγοράς των μεταφορών. Όπως πρόσθεσε, το άνοιγμα της αγοράς είναι απαραίτητο για την ελληνική κοινωνία και θα προχωρήσει οπωσδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: