Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Προβόπουλος: Κανένα πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες

Τη κατηγορηματική διαβεβαιωση ότι καμία ελληνική τράπεζα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έδωσε, μιλώντας στο MEGA, ο διοικητης της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο Γιώργος Προβόπουλος σημείωσε ωστοσο ότι υπάρχει τάση για συνένωση δυνάμεων στον τραπεζικό χώρο, κάτι που - όπως είπε- είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Για την οικονομια, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους και χαρακτήρισε κακή τη συζήτηση που γίνεται για το θεμα αυτό. Προεβλεψε ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων θα βελτιωθεί, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς δημοσιονομικη εξυγίανση.

Κομισιον : Σε σωστό δρόμο η Ελλάδα

Στην εκτίμηση ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στο σωστό δρόμο καταλήγει η ενδιάμεση έκθεση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στις Βρυξέλλες και αφορά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η μικτή αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα την περίοδο 14-17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μακροοικονομικές εξελίξεις βρίσκονται σεγενικές γραμμές ευθυγραμμισμένες με το σενάριο που περιγράφεται στο πρόγραμμα και τις προσδοκίες που υπάρχουν αν και επισημαίνεται ότι οπληθωρισμός κυμαίνεται σε υψηλότερα από τα προβλεπόμενα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: