Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο εισαγγελέας χτυπάει την πόρτα του Αρη και του Κώστα

Την πόρτα ορισμένων πρώην αρμοδίων για τον ΕΟΤ αναμένεται να χτυπήσει από τη Δευτέρα ο εισαγγελέας. Μεθαύριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παραδίδεται στα χέρια του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίθει παρανομιών, παρατυπιών και ατασθαλιών.

Η έρευνα στρέφεται εναντίον του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, για την περίοδο 2007-2009, κατά την οποία υπουργοί χρημάτισαν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος και Κώστας Μαρκόπουλος. Οι έρευνες αφορούν και υπαλλήλους του ΕΟΤ, καθώς διαπιστώθηκαν σπατάλες πολλών εκατομμυρίων, οι οποίες χρειάζονταν τη συνέργεια πολλών, για να γίνουν. Σπατάλες εκατομμυρίων από ενοικιάσεις κότερων, γραφείων στο εξωτερικό, προσλήψεις υπαλλήλων και χορηγίες όπως στη Eurovision.

Μεγάλες σπατάλες έγιναν στον επικοινωνιακό τομέα, στον οποίο ξοδεύτηκαν 1,2 εκατομμύρια Ευρώ. Επίσης πολλά χρήματα ξοδεύτηκαν για να αγοραστούν πολλά κοστούμια και γραβάτες, κινητά τηλέφωνα και κουρτίνες και, βεβαίως, ένα αυτοκίνητο Lexus ροζέ απόχρωσης, η οποία αποτελούσε την αδυναμία του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τις μετακινήσεις του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γερουλάνος θα στείλει το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στον Εισαγγελέα, ο οποίος δεν αποκλείεται να «σκοντάψει» σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Και τότε ο φάκελος θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω, για μια, δηλαδή, Εξεταστική Επιτροπή.

.i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: