Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στο φουλ οι «μηχανές» της ΕΤΕ στην Τουρκία

Επιπλέον 75 καταστήματα στην Τουρκία ο στόχος

protothema.gr
«Φουλ τις μηχανές» στην Τουρκία έχει ανοίξει ο επικεφαλής του ομίλου της ΕΤΕ, όπως πληροφορείται το protothema.gr. Βασικός στόχος του Απόστολου Ταμβακακη είναι στην γείτονα η Finansbank να λειτουργήσει 75 υποκαταστημάτα έως το τέλος του 2010 προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ανάπτυξή της στην τουρκική αγορά, ισοσκελίζοντας έτσι τις επιπτώσεις της ύφεσης της εγχώριας πραγματικής οικονομίας.

Η Τουρκία αποτελεί μία αναδυόμενη αγορά με θετικές αναπτυξιακές προοπτικές σύμφωνα με τους διεθνείς οίκους S&P και Fitch, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αναβαθμίζουν την οικονομία της. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2010 θα είναι περίπου 5%, γεγονός που ευνοεί τον δανεισμό τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες. «Οι διεθνείς μας δραστηριότητες θα αποτελέσουν μεγάλο μαξιλάρι για την ΕΤΕ», είχε δηλώσει στο Bloomberg, ο επικεφαλής στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς.

Ο κ. Μυλωνάς εκτιμά ότι ο ρυθμός αύξησης των χορηγήσεων στην Τουρκία θα υπερβεί το 20% το 2010 και προβλέπει πως το ποσοστό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο για την Finansbank. Αξίζει να τονισθεί ότι τα κέρδη της τούρκικης τράπεζας στο πρώτο 6μηνο 2010 διαμορφώθηκαν σε 344 εκατ. τουρκικές λίρες αυξημένα κατά 1% έναντι του 2009 (340 εκατ. τουρκικές λίρες εξαιρουμένων των κερδών από την πώληση της Finansbank Malta στην ΕΤΕ).

Ειδικότερα τα κέρδη του Β΄3μήνου 2010 διαμορφώθηκαν σε 199 εκατ. τουρκικές λίρες, αυξημένα κατά 37% έναντι του Α΄3μήνου 2010 (145 εκατ. τουρκικές λίρες). Τονίζεται ότι ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του Α΄ 6μήνου 2010 στις 27.8.2010, όπου θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα του Ομίλου της Finansbank σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: