Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα την Τρίτη

.nooz.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μαψός, του Δήμου Τενέας, στον Νομό Κορινθίας. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 18 πυροσβέστες, με 7 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το έργο του συντονισμού έχει ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου.

Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην δασική περιοχή Παλαμπάς του νομού Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Επί τόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες, με 6 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρο, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Κεφαλονιά. Η φωτιά έχει δύο μέτωπα, στις περιοχές Σιμοτάτα και Βλαχάτα. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση με πουρνάρια, σχοίνα και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Γαλατά Τροιζηνίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε πευκοδάσος, στην κορυφή λόφου, πάνω από το χωριό Καρυά, στη Λευκάδα. Δεν απειλείται το χωριό, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει από τα 5 μποφόρ του αέρα, που φυσά στην περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με 4 οχήματα και ένα αεροσκάφος της πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Εξάλλου, σε σχετική ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπολογίζεται ότι κάηκαν 1.000 κυψέλες με μελίσσια καθώς και αμνοερίφια και βοοειδή, που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά, καθώς και 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, θυμάρια, σκίνα, περιβόλια και ελιές. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μονή.

Η πυρκαγιά στην Κύθνο, που ξέσπασε τη Δευτέρα κοντά στο Δήμο Κύθνου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: