Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Στο… λαβύρινθο του ανασχηματισμού

Έρμαιο της φημολογίας η κυβέρνηση

protothema.gr
Να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές περιμένουν όλοι στο κυβερνών κόμμα προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό. Η φημολογία γύρω από τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δίνει και παίρνει, εγκλωβίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση σε μία παρατεταμένη και φθοροποιό συζήτηση, αφού τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το θέμα αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και η συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο εντάχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης και άλλα κέντρα στις διεργασίες για τον ανασχηματισμό, καθώς φερόταν ο επιφανής τραπεζίτης υποψήφιος για μία θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Χωρίς να αποκλείεται βέβαια τίποτα, αφού ο πρωθυπουργός δεν ανοίγει τα χαρτιά του, η επικέντρωση του ενδιαφέροντος στον ανασχηματισμό, έχει παραλύσει πολλά υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχίζει να επικρατεί πλέον η άποψη ότι δεν είναι αρκετό να περιοριστεί ο πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα απλά στην αντικατάσταση όσων μελών του υπουργικού συμβουλίου λάβουν το χρίσμα και μετακομίσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι αναγκαίο, λένε αρμόδιες πηγές, να γίνουν τώρα και οι δομικές αλλαγές, που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, ώστε και η κυβέρνηση να λειτουργήσει διαφορετικά και η σχετική παραφιλολογία να σταματήσει. Σε διαφορετική περίπτωση οι ριζικές αλλαγές μεταθέτονται για τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, στη δε χειρότερη θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2011!

Δεν υπάρχουν σχόλια: