Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κατά του Π. Τατούλη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης...


...την ώρα που το Εθνικό Συμβούλιο ανακοίνωνε την υποστήριξή του!

Από τον Θέμη Κανελλόπουλο

Καταλυτική και κάθετη ήταν η απάντηση στην προοπτική Τατούλη που το ΠΑΣΟΚ τελικά αποφάσισε να στηρίξει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τον Βουλευτή Μεσσηνίας του κυβερνώντος κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη. Ο κ. Βουδούρης μιλώντας στην τηλεόραση BESΤ άδειασε μια τέτοια επιλογή αναλύοντας την κατάσταση όπως ακριβώς καταγράφεται και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας με ερωτηματικό τρόπο την άποψή μου, δηλώνοντας την ξεκάθαρη αντίθεσή του. «…ότι έχω πει ισχύει δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη. Ο Πρόεδρός μας με αλλεπάλληλες ευκαιρίες τις τελευταίες ημέρες μίλησε για τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα του κινήματός μας. Στο συνέδριο αυτό στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο τόνισε ότι...
οι εκλογές των περιφερειών έχουν ένα πολιτικό χαρακτήρα. Ένα πολιτικό χαρακτήρα σύγκρουσης μεταξύ του χθες με το αύριο. Και ρωτώ, πιστεύετε εσείς ότι η στήριξη, σε μια τόσο κρίσιμη Περιφέρεια, μετά από μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση, η στήριξη ενός ανθρώπου ο οποίος όχι μόνο δεν ανήκει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ανήκει στον ευρύτερο χώρο το δικό μας, αλλά αντιθέτως εκπροσωπεί αρκετά ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις, μπορεί αυτό το πρόσωπο να στηρίξει αυτές τις επιλογές τις οποίες έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος;..»
Όσον αφορά την δική του πρόθεση καθώς το όνομά του ακουγόταν έντονα για την περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν διεκδικήσει τίποτα, έχω δηλώσει όμως ότι είμαι παρών, κι εάν το κίνημά μας και ο Πρωθυπουργό κρίνουνε ότι βάσει της δικής μου πορείας και βάσει αυτό που μέχρι σήμερα έχω κάνει, εάν αυτό αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την Περιφέρεια προφανώς, θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ».
Ο κ. Βουδούρης ερωτώμενος παράλληλα και για τα όσα ακούστηκαν με το όνομά του να… παίζει και για το δήμο της Καλαμάτας, υπογράμμισε πως πρόκειται για μιαν άλλη διαφορετική περίπτωση, με άλλα χαρακτηριστικά και πως θεωρεί ότι δεν είναι ο πιο κατάλληλος για το δήμο.
Παράλληλα ο βουλευτής Μεσσηνίας παραδέχθηκε πως υπάρχει καθυστέρηση στις επιλογές και αυτό «…οφείλεται κύρια στο σύστημα που έχουμε επιλέξει. Είναι ένα σύστημα, το οποίο δεν θέλουμε να το λέμε χρίσμα, αλλά στήριξη, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα… υβριδικό σύστημα που ενώ λέμε ότι μιλάμε για στήριξη, στην ουσία πάμε να δώσουμε ένα χρίσμα. Να κάνουμε μια ανάλυση μετά ώστε στις επόμενες εκλογές να μην παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα».
(από http://www.best-tv.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: