Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Συζήτηση για συνεργασία του ΟΣΕ με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους


Γεύμα εργασίας με τον Γάλλο υφυπουργό, αρμόδιο για τις Μεταφορές, κ. Ντομινίκ Μπισερό ( Dominique Bussereau), είχε, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας. Στόχος της συνάντησης, ήταν η διερεύνηση των προθέσεων της γαλλικής πλευράς για τη συνεργασία του ΟΣΕ με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει η Γαλλία, για εξαγορά μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στη συνάντηση- εργασίας των δύο πολιτικών, παραβρέθηκαν και οι πρόεδροι των σημαντικότερων εταιρειών του κλάδου και από τις δύο πλευρές.

Τον έλληνα υπουργό συνόδευαν οι πρόεδροι του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος , της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, της ΕΡΓΟΣΕ, Ιωάννης Πετρόπουλος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΙΣΥ, Βασίλειος Τσιαμαντής.

Τον Γάλλο υπουργό συνόδευαν οι πρόεδροι των Γαλλικών Σιδηροδρόμων SNCF, του Γαλλικού Σιδηροδρομικού Δικτύου RFF, της Ανώνυμης Γαλλο-Βρεττανικής εταιρείας ALSTOM, κλάδος της οποίας είναι εξειδικευμένος στον εξοπλισμό και στις υπηρεσίες των σιδηροδρόμων, και της εταιρείας SYSTRA γνωστής για την εμπειρογνωμοσύνη της γύρω από τις αστικές μεταφορές και τους σιδηροδρόμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: