Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΒΑΘΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ


Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα πρόνοιας στη Βρετανία με περικοπές σε επιδόματα ακόμα και κατάργηση σχεδιάζει η κυβέρνηση της χώρας ,στο πλαίσιο των προσπαθειών για το περιορισμό του ελλείμματος. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Κάμερον εξετάζει το ενδεχόμενο της συγχώνευσης όλων επιδομάτων πρόνοιας (όπως το γονεϊκό επίδομα) σε μία ενιαία πληρωμή ώστε να ενθαρρύνονται οι δικαιούχοι στο αν αναζητούν εργασία. Τις ανακοινώσεις ο Ντείβιντ Κάμερον έκανε στο συνέδριο του Κόμματος των Συντηρητικών στο Μπέρμπινχαμ...


Όπως εξήγησε στο BBC ο πρωθυπουργός Κάμερον, οι μεταρρυθμίσεις θα κοστίσουν αλλά αυτό θα εξισορροπηθεί από τις μειωμένες δαπάνες σε άλλους τομείς του συστήματος πρόνοιας. Παραταύτα, δεν αναφέρθηκε σε κατάργηση συγκεκριμένων επιδομάτων, όπως αναφέρει ο Τύπος. Κάθε εβδομάδα, οι οικογένειες με παιδιά πληρώνονται με 20,30 λίρες για το πρώτο και 13,40 λίρες για κάθε επόμενο παιδί μέχρι την ηλικία των 19 ετών, εάν σπουδάζουν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο φθινόπωρο, με πιθανή ημερομηνία ψήφισης του νόμου στο τέλος του 2011 ή τις αρχές του 2012, σημειώνει το BBC.
Το νέο σύστημα θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ και θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές του 2015, οι οποίες σημειωτέον θα διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια χωρίς πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αντιθέτως, οι Εργατικοί κατηγόρησαν τη κυβέρνηση ότι ετοιμάζει επίθεση στις οικογένειες. Τα μέτρα θα πλήξουν όσες έχουν μικρότερα εισοδήματα και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους πρόσβαση σε πανεπιστήμια, ενώ προσθέτει το κόμμα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει σειρά άλλων περικοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: