Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"


«Η χώρα πρέπει να μπει σε νέα πορεία και το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει με τη συμμετοχή των πολιτών στα προβλήματα της κοινωνίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επεσήμανε...
ότι το κόμμα του στοχεύει στην ενίσχυση των μεθόδων που θα φέρνουν την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική». Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “η αυτάρεσκη κυβερνητική ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι προσωρινής χρήσης” και πρόσθεσε ότι “η ελληνική κοινωνία δεν συσπειρώνεται ούτε στη δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων των δανειστών της χώρας, ούτε στη δικαίωση των ενόχων της δημοσιονομικής κατάρρευσης. Η ανοχή της εξαντλείται”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, επισημαίνοντας ότι έχει εμπλακεί “με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα φαύλο κύκλο αλληλοδιαδόχων μέτρων, αστοχίας, πρόσθετων μέτρων, χωρίς να διαφαίνεται ο δρόμος εξόδου από την κρίση”.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ξεπέρασμα της κρίσης κρίνεται στην αποφυγή της χρεοκοπίας του Δημοσίου και της κατάρρευσης της οικονομίας, στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών εις βάρος των αδύνατων στρωμάτων και στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας έξω από το πελατειακό σύστημα υπέρ των πολιτών.

Απάντηση στη κρίση δεν μπορούν να δώσουν τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα, η πολιτική ατροφία και υποκρισία της ΝΔ, τα συνθήματα που δεν έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, τόνισε ο Φ. Κουβέλης. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του κόμματός του, που προτείνει “ριζική πολιτική στροφή σε όλους τους τομείς, για να εφαρμοστεί ένα δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με βασικούς άξονες την αναδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, τη συγκρότηση πραγματικού κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: