Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Μεγάλος ασθενής το κράτος»

Προαναγγελία ριζικών αλλαγών


http://img.protothema.gr
Ριζικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και το κράτος προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε διημερίδα για τον «Καλλικράτη».

Μεταξύ, άλλων, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2011 χρονιά διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ στάθηκε στην ανάγκη μείωσης της σπατάλης και βελτίωσης του δημόσιου τομέα.

Παράλληλα, έστειλε άλλο ένα «μήνυμα» συναίνεσης, λέγοντας: «Οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να γίνουν μόνο από την κυβέρνηση. Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων, ώστε να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα ισχυρή, που θα στηρίζεται στις δικές της και όχι σε δάνειες δυνάμεις».

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης που παρέχει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στον πολίτη».

Όπως υπογράμμισε, η σωστή λειτουργία της Αυτοδιοίκησης αποτελεί «προϋπόθεση για να εξέλθουμε από την κρίση, να χτίσουμε την Ελλάδα της κοινωνικής βιωσιμότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ενός κράτους, που θα είναι κοντά στον πολίτη».

«Εθνική υπόθεση η συνολική αλλαγή της αυτοδιοίκησης και του κράτους»

Ως εθνική υπόθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνολική αλλαγή της αυτοδιοίκησης και του κράτους, καθώς σε αυτή την αλλαγή ενσωματώνονται αρχές και αξίες.

Μιλώντας, λίγο πριν ο πρωθυπουργός απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο που αποτελούσαν νεοεκλεγέντες δήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι, στο πλαίσιο της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, ο υπουργός Εσωτερικών ανέλυσε εκτενώς τη λειτουργία των νέων «καλλικράτειων» δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: