Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΕ 7 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Το ΕΑΠ παραμονή πρωτοχρονιάς, μοίρασε σαν δώρο την απόλυση τους σε επτά (7) διοικητικούς υπαλλήλους με σύμβαση ανάθεσης έργου, που επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος. Συγκεκριμένα το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με...
το συνημμένο έγγραφο με ημερομηνία έκδοσης 14-12-2010 το οποίο όμως στάλθηκε σκοπίμως στις 31-12-2010 με COURIER, στις διευθύνσεις των κατοικιών των συμβασιούχων, δύο ώρες πριν τη παύση εργασίας, γνωστοποιούσε στους οικείους τους, με ωμό και απαράδεκτο για πανεπιστημιακό ίδρυμα τρόπο, την απόλυση τους ενώ οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν άγνοια του γεγονότος και βρίσκονταν ακόμη στην εργασία τους μέσα στο ίδρυμα.
Όπως είναι φανερό ο χρόνος και ο τρόπος της επίδοσης ήταν έτσι μεθοδευμένος ώστε να μη υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης από τους ενδιαφερόμενους, δεδομένου ότι επακολουθούσε το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.
Βέβαια, υπάρχουν οι αποδείξεις ότι το σχέδιο είχε αρχίσει να δρομολογείται αφανώς πριν από μερικούς μήνες από συγκεκριμένα πρόσωπα της διοίκησης του ΕΑΠ, με απώτερο σκοπό όχι τη μείωση προσωπικού λόγω κρίσης αλλά για την αντικατάσταση τους με (γνωστούς) ...ημετέρους και με διαδικασίες χειρότερες και από αυτές που χρησιμοποιούσε η ΧΟΥΝΤΑ..
Το συνημμένο έγγραφο τα λέει όλα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι πέραν του προϊστάμενου διοικητικών υπηρεσιών κ. Χ. Ροδόπουλου ο οποίος και εισηγήθηκε την απόλυση των επτά ανεπιθύμητων υπαλλήλων, η Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Χ. Κοκκώση δεν δέχτηκε σε ακρόαση τους υπό απόλυση εργαζόμενους, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τους για μια προσωπική συνάντηση, παραμένοντας εξαφανισμένη για ευνόητους λόγους και προκλητικά αδιάφορη.
Το ιδιόμορφο αυτό παρακράτος συνεχίζει να δρα ανενόχλητο, εφευρίσκοντας νέους νομιμοφανείς τρόπους και ελιγμούς για εξυπηρέτηση των σχεδίων του, παρά τα φιλόδοξα σχέδια του κ। Πανάρετου για πάταξη της ευνοιοκρατίας.http://fimotro.blogspot.com/2011/01/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: