Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Στην Ελλάδα το 80% των παράνομων μεταναστών της Ε.Ε. Παπούλιας: «Ευρωπαϊκό πρόβλημα» η εισροή μεταναστών από τον Έβρο


«Ευρωπαϊκό πρόβλημα», είναι η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που επισκέφθηκε τον Έβρο για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και ζήτησε από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει άμεσα το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.

«Η προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν να ξεφύγουν από την απόλυτη φτώχεια, αναζητώντας αλλού καλύτερη ζωή, είναι ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο», τόνισε ο κ. Κάρολος Παπούλιας κι επισήμανε ότι «για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. Από εδώ, τον Έβρο, κάθε μέρα, προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200-300 παράνομων μεταναστών. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές να το αντιμετωπίσουμε». 



Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ και «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί».

«Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μιαν ολοκληρωμένη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο. Καλώ την Τουρκία να συνεργασθεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε., να ελέγξει τα σύνορα της και να εφαρμόσει άμεσα και απτά το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής», κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: