Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Στις 2,1 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σε κρίση ο δικομματισμός

Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε πως ο Γ.Παπανδρέου θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές μέχρι το τέλος του χρόνου
Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε πως ο Γ.Παπανδρέου θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές μέχρι το τέλος του χρόνου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα

Προβάδισμα 2,1 μονάδων διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

Αναλυτικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά δεν πιάνουν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Συγκεκριμένα το κόμμα της κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 1,7% και του κ. Κουβέλη 2,3%.

Αξιοσημείωτο είναι για άλλη μι αφορά το μικρό ποσοστό που συγκεντρώνουν μαζί τα δύο κόμματα εξουσίας, που φτάνει το 40,9%, γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση του δικομματισμού.

Φθορές παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα, ωστόσο δεν φαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να τις καρπωθεί.

Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ μόλις που ξεπερνά το 51%, ενώ δείχνει να χάνει ψηφοφόρους προς όλες τις κατευθύνσεις. Στη ΝΔ η συσπείρωση φτάνει το 61,3% με περιορισμένες απώλειες προς ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.

Σε ερώτηση εάν συμφωνούν με τα φαινόμενα βίαιης αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα πολιτικών το 56% απαντά ότι διαφωνεί, ενώ το 40% απαντά ότι συμφωνεί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: