Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μόνο με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο στόχος των 50 δισ., λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Ζητεί πιο «έξυπνο» μνημόνιο

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Ένα πιο «έξυπνο» και πιο αναπτυξιακό μνημόνιο προτείνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει ότι πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους που, όσο περισσότερο προσεγγίζουμε, τόσο πιο εύκολος θα γίνεται ο δρόμος των διευκολύνσεων για τους εταίρους και τους δανειστές.

Ο υπουργός Άμυνας ζητεί να υπάρξει διεθνής θεσμική εγγύηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της το 2012 και ότι το τραπεζικό της σύστημα θα παραμείνει σταθερό προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.

Θεωρεί σφάλμα την αναπαραγωγή στο εσωτερικό της χώρας της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, ασκώντας εμμέσως κριτική στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη.

Σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος των 50 δισ. ευρώ ώς το 2015 μέσα από άμεσες επενδύσεις, αλλά ότι είναι εφικτός με τη χρηματοοικονομική αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και με στόχο την επαναγορά χρέους.

Επισημαίνει τέλος ότι «κανείς δεν δικαιούται να σχεδιάζει υπό τις παρούσες συνθληκες το προσωπικό πολιτικό του μέλλον».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: