Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Χαμηλώνουν τόνους οι «Αληθινοί Φινλανδοί» για την Πορτογαλία

newpost.gr









Χαμηλώνουν τόνους οι «Αληθινοί Φινλανδοί» για την Πορτογαλία
Ο πρόεδρος των ευρωσκεπτικιστών Αληθινών Φινλανδών υποστήριξε σήμερα ότι η παροχή βοήθειας στην Πορτογαλία θα μπορούσε να είναι προς το συμφέρον της Φινλανδίας, μια ένδειξη ότι το κόμμα του μπορεί να χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Λισαβόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Οι διαφωνίες μεταξύ των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Φινλανδίας για το θέμα αυτό έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας μπορεί να μπλοκάρει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Πορτογαλία.

Ερωτώμενος από τη δημόσια τηλεόραση YLE εάν οι Αληθινοί Φινλανδοί μπορεί να θεωρήσουν την παροχή βοήθειας στην Πορτογαλία ως την καλύτερη επιλογή για τη Φινλανδία, ο πρόεδρος του κόμματος, Τίμο Σόινι, απάντησε: "Είναι πιθανό. Το ουσιαστικό όμως είναι να διατηρήσουμε την αυτονομία του φινλανδικού λαού".

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας, σε αντίθεση με αυτά των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης, έχει το δικαίωμα να καταψηφίσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε χρεωμένες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: