Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Εφραίμ κατά Καραμανλή και Παπανδρέου! ...



Για όλους και για όλα, αλλά κυρίως για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση Καραμανλή, μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ σε συνέντευξή του στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «Sigma». Χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τις αρχικές του θέσεις, υποστήριξε πως η υπόθεση του Βατοπεδίου δημιουργήθηκε από την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των... δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ άφησε αιχμές για την στάση της τότε κυβέρνησης και απαντά για το ποιες είναι οι σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή.

Κυβέρνηση ΝΔ

Η στάση τους δεν ήταν καλή. Ενώ είχαν μια καλή διάθεση αρχικά για την μονή. Δεν έκαναν κάτι παράνομο, κάτι ύποπτο, κάτι δόλιο, κάτι το παράνομο. Εν τούτης μου έκανε εντύπωση που ντράπηκαν να το πουν. Το είπαν μετά βέβαια... Απορώ και εξίσταμαι γιατί αυτό το πράγμα.

Κ.Καραμανλής

«Δεν παρέστη ανάγκη να έχω επαφή μαζί του. Εμείς συνήθως καθόμαστε στο ασκητήριο, στο μοναστήρι μας. Δεν πάμε εμείς να τους βρούμε, έρχονται αυτοί και μας βρίσκουν»

Υπόθεση Βατοπεδίου

«Μας εκμεταλλεύτηκαν είμαστε θύματα μιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Μας κατηγόρησαν αδίκως. Εμείς δεν είχαμε, ούτε έχουμε διαθέσεις διαπλοκής όπως λένε. Όλα αυτά που έλεγαν έκρυβαν μια εμπάθεια. Μας προκαλούσαν και εντός και εκτός εκκλησίας αλλά εγώ σιωπούσα. Είναι αυτό που λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα».

Κυβέρνηση Παπανδρέου

«Η κυβέρνηση δίνει τώρα 80 εκ ευρώ για να κάνει τζαμί στους μουσουλμάνους στην Αθήνα, Τώρα μαθαίνουμε ότι αποζημιώνει τους εβραίους για ένα παλιό κοιμητήριο με 10 εκ ευρώ. Η Μονή Βατοπεδίου είναι ένα ορθόδοξο οικουμενικό κέντρο δεν πρέπει και αυτό – όχι να της δώσουν κάτι δωρεάν – αλλά να πάρει κάτι που διεκδικεί και της ανήκει; Δεν πρέπει να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της μονής;»
parapolitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: