Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η Έλσα Παπαδημητρίου έκανε babysitting στα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου!


newpost.gr
Η Έλσα Παπαδημητρίου έκανε babysitting στα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου!
Εκπλήξεις στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, δεν αναμένονται μόνο από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από κείνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ανεξάρτητα από το εάν οι όποιες διαφοροποιήσεις προκαλέσουν καθοριστικό πολιτικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον μια από τις συζητούμενες περιπτώσεις έχει ενδιαφέρον, αφού φέρνει στην επιφάνεια μια παλιά προσωπική και ενδιαφέρουσα σχέση: τη σχέση ανάμεσα στην οικογένεια Παπανδρέου και την οικογένεια της Έλσας Παπαδημητρίου.

Η βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. είναι παλιά οικογενειακή φίλη των Παπανδρέου και παρότι η πολιτική σχέση που υπήρχε από την περίοδο σχεδόν αμέσως μετά τον πόλεμο διακόπηκε το 1965 με την Αποστασία, διαφαίνεται ότι οι δρόμοι τους μπορεί να ξανασυναντηθούν κατά κάποιο τρόπο και με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τη συνολική στάση απέναντι στην οικονομική κρίση, με την κυρία Παπαδημητρίου να φέρεται διατεθειμένη να στηρίξει την προσπάθεια του πρωθυπουργού.

Η σχέση των δύο οικογενειών ξεκινά από τη δεκαετία του 1960 και τα χρόνια της Ένωσης Κέντρου, όταν ο πατέρας της νυν βουλευτού Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν στέλεχος του κόμματος του οποίου είχε την ηγεσία ο Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού. Η σχέση αυτή ενδυναμώθηκε όταν η σημερινή βουλευτής Αργολίδας σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ έχοντας μάλιστα καθηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η νεαρή τότε φοιτήτρια είχε την τύχη να είναι «προστατευόμενη» του επιφανούς οικονομολόγου και μετέπειτα πρωθυπουργού της Ελλάδας, με δεδομένη την καλή οικογενειακή σχέση, η ποία παραλίγο να διαταραχθεί εξαιτίας της επιλογής του πατέρα της το 1965 να ακολουθήσει τους αποστάτες και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας μάλιστα και υπουργικό χαρτοφυλάκιο για λίγους μήνες. Έτσι εξηγείται γιατί η μετριοπαθής κυρία Παπαδημητρίου με το κεντρώο πολιτικό προφίλ βρέθηκε τελικά στη Ν.Δ. και όχι στο ΠΑΣΟΚ την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η καλή σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο οικογένειες είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα Σαββατοκύριακα η κυρία Παπαδημητρίου να αναλαμβάνει τότε το babysitting των παιδιών Παπανδρέου, προκειμένου ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και η Μαργαρίτα να έχουν ξέγνοιαστες εξόδους.

Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε για τον οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τη βουλευτή της Ν.Δ. και συζητούν σε πολύ θερμό κλίμα όταν συναντιούνται εκτός Κοινοβουλίου.




Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: