Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Θ. Οικονόμου: Υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο ...



Ο Θανάσης Οικονόμου – Βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 97,2 στον Κώστα Λασκαράτο

Να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο (σημ. για να μειωθεί το έλλειμμα)

«Ο τρόπος μείωσης του δημόσιου είναι: Με... εξορθολογισμό, εκεί που καταργούνται οι οργανισμοί να δούμε αν μπορούν να απορροφηθούν στο δημόσιο, και βεβαίως ναι και με απολύσεις.

Δεν είναι δυνατόν να φορτώνουμε συνεχώς τον παππού και την γιαγιά ή δεν ξέρω ποιον υγιή τομέα για να συντηρούμε κομμάτια του δημοσίου τα οποία τα βάλαμε εμείς οι πολιτικοί και πρέπει συνεχώς να τροφοδοτούμε για να επιβιώνουν αυτοί οι λίγοι σε βάρος των πολλών.

Εάν δεν μειωθεί ο δημόσιος τομέα δεν πρόκειται να κινηθεί ο ιδιωτικός ώστε να γίνουν επενδύσεις και να παραχθούν καινούριες θέσεις εργασίας».

«Δεν περπατάει το μεσοπρόθεσμο. Να διαπραγματευθούμε άμεσα το φορολογικό»

«Ξέρουμε βέβαια ότι δεν θα είναι καλύτερα αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, το άγχος μου είναι όμως κατά πόσο θα βγει αυτό το πρόγραμμα.

Και αυτό το πρόγραμμα όντως δεν βγαίνει γιατί έχει λάθος δόσεις, γιατί έχει φόρους και όχι κόψιμο δαπανών. Έχω αυτή την εκτίμηση αν δεν το ψηφίσω όμως θα έχουμε χρεοκοπία η οποία θα φέρει ύφεση σε ασύλληπτους βαθμούς.

Η κόκκινη γραμμή μου είναι ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα…

Τι λένε σήμερα τα πολιτικά κόμματα; Ή θα οδηγηθούμε σε μια άλλη κυβέρνηση μέσω των εκλογών, ή σε κάθε περίπτωση θα διαπραγματευθούμε το φορολογικό σύστημα άμεσα το φθινόπωρο.

Διαφορετικά δεν περπατάει αυτό το πράγμα…»
parapolitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: