Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου με Βενιζέλο στο Μαξίμου ενόψει Συνόδου

Μετά τη συνάντηση Βενιζέλου - Κλίντον


http://img.protothema.gr/9DF77D613C5E757DD80003416C39DBAE.jpg
Σύσκεψη ενόψει της σύγκλησης της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη και με φόντο τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη προγραμματίστηκε γαι το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευάγγελους Βενιζέλου.

Η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ μιας συνολικής και αποτελεσματικής λύσης για το πρόβλημα του χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται σε αυτήν την φάση στο να εκφράζεται όσο γίνεται περισσότερο ενιαίος λόγος προς το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι "η κυβέρνηση δεν είναι σε πόλεμο με τα άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά με τους κερδοσκόπους που πλήττουν το ευρώ και τις αγορές. Χρειάζεται μια πολιτική συμπαράταξη για το συμφέρον της χώρας και για να βρεθεί συνολική λύση για το πρόβλημα του χρέους"

Η Αθήνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην εξεύρεση λύσης που θα εμπεριέχει και επιμήκυνση μέρους του χρέους και νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά και καλύτερα επιτόκια δανεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: