Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Σαμαράς στο Guardian: «Πάνω από όλα η Ελλάδα»


newpost.gr
Σαμαράς στο Guardian: «Πάνω από όλα η Ελλάδα»
Εκτενής άρθρο δημοσίευεται στη Γκάρντιαν, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τονίζει ότι «το φάρμακο που έχει δοθεί στην Ελλάδα δεν αποδίδει», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος «να σκοτωθεί πρώτα η οικονομία πριν σκοτωθεί το έλλειμμα».

Επισημαίνει ότι η βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας πριν από τρεις μήνες θεωρήθηκε καλή είδηση τότε, αλλά τελικά δεν απέτρεψε την επιδείνωση της κρίσης. Σχολιάζει ότι «ο ελληνικός λαός δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ είναι σαν να του ζητούν να διασχίσει τη Σαχάρα χωρίς ελπίδα».

Στο άρθρο στο οποίο γίνεται αναφορά και στη συγκατοίκηση Σαμαρά-Παπανδρέου στις ΗΠΑ όταν ήταν φοιτητές, ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι το ακολουθούμενο μίγμα πολιτικής είναι λάθος. Μάλιστα αναφέρει και τη ρήση του Einstein ότι είναι γελοίο να ακολουθείς την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Τονίζεται ότι είναι αντίθετος σε περαιτέρω σφίξιμο της ζώνης και σε αντίθεση με τον Παπανδρέου που κατέβαζε τον κόσμο στους δρόμους όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ίδιος έχει στηρίξει ότι ήταν σωστό για τη χώρα όπως μέτρα μείωσης του δημοσίου τομέα και τις ιδιοτικοποιήσεις.

Ο Σαμαράς λέει ότι είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις ότι η χώρα σου έχει πάρει την κατιούσα και ότι και η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική που ενώ προέβλεπε μείωση ελλείμματος κατά 4% οδήγησε σε αύξηση του ελλείμματος κατά 27,5%.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στο ότι ο Σαμαράς δέχεται πιέσεις από Ευρωπαίους συντηρητικούς ηγέτες να συναινέσει στην πολιτική της Κυβέρνησης αλλά παρόλα αυτά αντιστέκεται και επιμένει στις θέσεις του καθώς όπως λέει το μόνο κριτήριό του είναι η βελτίωση της κατάστασης στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: