Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος και η... 6η δόση κρατούν το κλειδί της διαδοχής









Ο Γιώργος και η... 6η δόση κρατούν το κλειδί της διαδοχής
Χαλαρός και ανοικτός σε όλα εμφανίστηκε στις χθεσινές του συναντήσεις με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κάτω από την πίεση των γεγονότων, άνοιξε ο ίδιος τον διάλογο για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.


Και ενώ όταν ένας πολιτικός αρχηγός ανοίγει τον διάλογο για την επόμενη μέρα η λογική σκέψη είναι ότι οσονούπω θα παραιτηθεί, στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα φαίνονται (και είναι) περιπεπλεγμένα.

Όχι ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι για να τον διαδεχθούν. Ο Ευ. Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι οι δύο πρώτοι που εκδηλώνουν την επιθυμία, ενώ όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και (τουλάχιστον) μία άλλη υποψηφιότητα. Το θέμα δεν είναι αυτό.
Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να μπουν καν στην συζήτηση για τη διαδοχή για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Γνωρίζουν ότι Συνέδριο πριν από τις εκλογές, δεν μπορεί να γίνει.

Γνωρίζουν επίσης ότι χωρίς την 6η δόση, οποιαδήποτε κουβέντα είναι άκαιρη και άτοπη. Αν δηλαδή, η διάσωση της χώρας ναυαγήσει, ο νέος αρχηγός, όσο φρέσκος και αν είναι, θα μπορέσει να διατηρηθεί στη θέση του; Δύσκολο. Αλλά είναι και η επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου που θα πρέπει να έχει επικυρωθεί. Κάποιοι θα ήθελαν να έχει εκταμιευτεί και η 7η δόση- φτάσαμε κιόλας στον Φεβρουάριο και στην καθαρά προεκλογική περίοδο.

Από την άλλη, όλοι γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο στο τιμόνι, χαΐρι στις εκλογές δεν θα δει. Εκτός και αν έχουμε θεαματικές αλλαγές, αλλά που καιρός για θαύματα. Και ταυτοχρόνως, ο Γιώργος (που χάνει πανηγυρικά τις εκλογές) εμφανίζεται να είναι ο μοναδικός που εγγυάται την ενότητα- τον λένε Παπανδρέου, ας μην το ξεχνάμε.

Όλα αυτά, τα γνωρίζουν και οι επίδοξοι διάδοχοι και οι υποστηρικτές τους. Γι αυτό και οι εχέφρονες ούτε που συζητούν το ενδεχόμενο διαδοχής, χωρίς την βούληση του ίδιου του Γ. Παπανδρέου. Τον καλούν λοιπόν, να πάρει ο ίδιος τις πρωτοβουλίες, όπως και έκανε.

Χθες, συναντήθηκε με τους Ρέππα, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Παπουτσή και Σκανδαλίδη। Σήμερα τους Χρυσοχοΐδη, Παπαϊωάννου και Παπακωνσταντίνου και τη Δευτέρα με τους Πάγκαλο, Κακλαμάνη, Ευθυμίου και Καστανίδη.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: