Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η «επόμενη μέρα» στο επίκεντρο των συζητήσεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Διεργασίες στην Ιπποκράτους

Πολλά στελέχη αναμένουν από τον πρόεδρο του κόμματος Γ.Παπανδρέου να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες
Πολλά στελέχη αναμένουν από τον πρόεδρο του κόμματος Γ.Παπανδρέου να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στάση αναμονής τηρούν τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναμένοντας τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου, για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ.

Πολλά στελέχη αναμένουν από τον πρόεδρο του κόμματος να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες, σε χρόνο που προσδιορίζουν μετά την καταβολή της 6ης δόσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Άλλοι εκτιμούν ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν συγκληθεί τα όργανα του κόμματος και να ξεκινήσουν διαδικασίες πολιτικού διαλόγου και απολογισμού για τα δύο χρόνια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με Το Βήμα, τη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος η ευρωβουλευτής και μέλος του ανώτατου κομματικού οργάνου Συλβάνα Ράπτη.

Στο μεταξύ κορυφαία στελέχη και υπουργοί εκφράζουν τις απόψεις τους μέσω συνεντεύξεων ή άρθρων.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε άρθρο της στην εφημερίδα Τα Νέα και στο πλαίσιο του διαλόγου, που ανοίγει η εφημερίδα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς. υποστηρίζει πως όταν γίνουν οι εκλογές το κίνημα θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής.

«Νέο αίμα, νέες λογικές και νέα κουλτούρα σε συνδυασμό με εμπειρία και έργο, πρέπει να δώσουν την αναγκαία ανασυγκρότηση σε κόμματα και πολιτικό σύστημα» τονίζει η Αννα Διαμαντοπούλου, στο άρθρο της.

Την Κυριακή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει στη συζήτηση για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς εάν ανοίξει τέτοιο θέμα.

«Θέλω να ξέρετε πως παράλληλα με τις υπουργικές μου υποχρεώσεις, διαμορφώνω και το πολιτικό πρόγραμμα των μειζόνων προτεραιοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα και είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στο σχετικό διάλογο όταν αυτός ανοίξει» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός νέου κόμματος, που θα προκύψει με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με ένα κομμάτι της Αριστεράς, ενώ όταν ερωτάται αν ο κ. Βενιζέλος δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής τονίζει: «Κι αυτός δικαιούται και όσοι έχουν θεμιτές φιλοδοξίες να ηγηθούν της παράταξης».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται για τις αψιμαχίες των κορυφαίων στελεχών καθώς θεωρούν πως τέτοια περιστατικά επιδεινώνουν την εικόνα του κόμματος.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή αποφεύγει να αναφερθεί στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ασκεί όμως κριτική τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο για την οικονομική πολιτική, ενώ επιτίθεται και κατά του Χρήστου Παπουτσή για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετωπίζει τις ακραίες εκδηλώσεις των συνδικαλιστών του δημοσίου.

Ο Χρήστος Παπουτσής με δήλωση του απάντησε τον κ. Πάγκαλο αναφέροντας: «Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Κι όμως συμβαίνει».

«Επιμένω να αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού, της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης» προσθέτει ο κ. Πάγκαλος.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος χαρακτηρίζει τους ενδιαφερόμενους για τη διαδοχή «ανεπαρκείς πολιτικούς» και «κατ' επάγγελμα τιμητές των πάντων» κατηγορώντας τους ότι «επιδιώκουν τώρα και τη διάλυση της δημοκρατικής παράταξης».

«Ας αντιληφθούν λοιπόν οι εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι, οι συνοδοιπόροι τους και η πολιτική ηγεσία του κινήματος ότι στην παρούσα κατάσταση όλα τα πρόσωπα έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης» προσθέτει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: