Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σε ανοιχτή γραμμή ο Παπαδήμος με όλους τους υπουργούς

Επί ποδός όλο το Σαββατοκύριακο


http://img.protothema.gr/F755B9A2B37B5EA82D738E40ED8CB015.jpg

Επί ποδός βρίσκονται όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης αναμένοντας... σήμα από την πλευρά του εντολοδόχου πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου για συνεργασία στα θέματα που αφορούν τα υπουργεία τους.

Οι κορυφαίοι υπουργοί της νέας κυβέρνησης παρέμειναν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ενώ από εχθές Σάββατο έστειλαν το δισέλιδο ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις προτεραιότητες των υπουργείων τους, το οποίο θα ενταχθεί στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Παπαδήμου στη Βουλή.

Το ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλαν περιελάμβανε τους στόχους του κάθε υπουργείου για το επόμενο διάστημα περιληπτικά, ενώ μετά τις προγραμματικές δηλώσεις αναμένονται κατ’ ιδίαν συνεργασίες των υπουργών με τον κ. Παπαδήμο.

Χθες ο πρωθυπουργός είχε επί δύο ώρες σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συζήτησαν:

· Την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Ιουλίου

· Τον προυπολογισμό

· Το φορολογικό νομοσχέδιο

· Το PSI

Αμέσως μετά συναντήθηκε επί περίπου μία ώρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης κ. Χρήστο Παπουτσή. Αντικείμενο της συνάντησης με τον κ. Παπουτσή ήταν η προετοιμασία των αστυνομικών Αρχών εν όψει των διαδηλώσεων την 17η Νοεμβρίου και την 8η Δεκέμβρη.

Από την Πέμπτη που ανέλαβε ο κ. Παπαδήμος όλες τις ημέρες φεύγει αργά το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι εντολές που δίνει προς τους συνεργάτες του είναι συγκεκριμένες, αφού τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και πρέπει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να φανούν αποτελέσματα.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν στα χθεσινά τους τηλεφωνήματα προς τον κ. Παπαδήμο ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγγελάριος κα Άγκελα Μέρκελ. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έθεσαν ως προϋπόθεση εκταμίευσης της επόμενης δόσης την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Επιπλέον ο νέος πρωθυπουργός μίλησε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της Ευρωζώνης Jean-Claude Juncker, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy.

Τις επόμενες ημέρες ο νέος πρωθυπουργός προγραμματίζει ταξίδι στις Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί άμεσα το Παρίσι και το Βερολίνο.

Τέλος ο κ. Παπαδήμος εχθές είχε την πρώτη του τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: