Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Μπλόκο» της ΝΔ και στην απελευθέρωση των φορτηγών









«Μπλόκο» της ΝΔ και στην απελευθέρωση των φορτηγών
Νέο βέτο από τη Νέα Δημοκρατία στο νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των φορτηγών έρχεται να προστεθεί στο εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Η επεξεργασία της τροπολογίας του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και των βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης, που είχε κατατεθεί σενομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής δεν ετέθη καν θέμα συζήτησης της τροπολογίας, καθώς όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένου και του προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Παπαγεωργίου, επισήμαναν ότι η τροπολογία και εκπροθέσμως έχει κατατεθεί, αλλά και το περιεχόμενό της είναι άσχετο με το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε πάντως ότι η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να θέσει προς συζήτηση την τροπολογία στην Ολομέλεια.

Αιφνιδιασμένος με το περιεχόμενο της τροπολογίας δήλωσε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ενώ η ΝΔ, δια του Τομεάρχη Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου αναφέρει ότι όχι απλώς δεν μπαίνει στη λογική συζήτησης της τροπολογίας, αλλά δεν την ψηφίζει κιόλας, διότι δεν ήταν καν απαίτηση της τρόικας.

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησαν και τα κόμματα της Αριστεράς, με τον Νίκο Μωραΐτη του ΚΚΕ να καταγγέλλει ότι οι προωθούμενες διατάξεις είναι μία ακόμη επιταγή του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία ορίζει πως η απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και των βυτιοφόρων ΔΧ αρχίζει από 1/1/2012। Το νομοσχέδιο, όμως, θα αρχίσει να συζητείται στην Ολομέλεια την Τρίτη 10 Ιανουάριου και όπως διευκρίνισε, μιλώντας με δημοσιογράφους, στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης θα υπάρξει αναδρομική ισχύς από την αρχή του νέου χρόνου.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: